изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:30 EEST
В НАЧАЛОТО НА МАНДАТА СЪВЕТНИЦИТЕ СИ ПОПЪЛНИХА КОМИСИИТЕ    
НовиниУправителят на "Нова добруджанска трибуна" Сабина Дукова - съветник от групата на ГЕРБ, бе избрана вчера да ръководи последното за 2007 година заседание на Общинския съвет Добрич, тъй като председателят на местния парламент Румен Иванов отсъстваше. Клетва положи новият общински съветник от ГЕРБ Красимир Иванов, който влезе в местния парламент на мястото на назначената за зам.-кмет Надежда Петкова. Той ще заеме нейното място в постоянните комисии по "Промишленост, земеделие и трудова заетост" и по "Бюджет, финанси и данъчна политика". Като за "добре дошъл" Красимир Иванов бе избран и за зам.-председател на комисията по "Промишленост, земеделие и трудова заетост".

Общинските съветници определиха представителите на община Добрич в Националното сдружение на общините в Република България. Те ще бъдат кметът Детелина Николова и председателят на Общинския съвет Румен Иванов. При негово отсъствие ще го замества Герман Германов. За представител на Общинския съвет в Областния съвет за развитие бе избрана Сабина Дукова.
В Комисията за разглеждане, одобряване и мониториране на проектите, кандидатстващи за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност, представителите на общината ще са Деян Дяков /БСП/, Николай Бончев /Атака/ и Ваня Сърбова и Даниела Димитрова /ГЕРБ/. Попълненията от квотата на ОбС в Местната комисия по чл. 8, ал. 2 от Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, са Иво Пенчев /ГЕРБ/, Мая Димитрова /БСП/ и Атанас Атанасов /Атака/.
Дебат и почивка предизвика обсъждането на представителите на месния парламент в Консултативния съвет по туризъм. Имаше предложение те да бъдат четирима, макар според досегашната структура на съвета, те да трябваше да са двама. Бяха направени и четири персонални предложения. Обсъждаше се дали да не се промени структурата на комисията и съставът й да се увеличи. След почивката обаче стана ясно, че, за да стане това, Общинският съвет трябва да промени своята наредба, която регламентира работата на Консултативния съвет. Затова бе решено, при евентуална необходимост от увеличаване на присъствието на общинските съветници в консултативния съвет, това да стане в бъдеще. По предложение на кмета Детелина Николова бе сформирана работна група, която ще разгледа внесените в общината предложения на инвеститори за изграждане на система за преработка на твърди битови отпадъци. Комисията ще е десетчленна. Ще включва петима общински съветници  и петима представители на общинската администрация, начело със зам.-кмета арх. Пламен Ганчев. Местният парламент ще бъде представен от Младен Матеев, д-р Добрин Добрев, Костадин Великов, д-р Георги Желев и Владимир Калчев. Александър Алексиев от "Обединена десница за Добрич" ще е представителят на Общинския съвет в състава на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. 
Вчера общинските съветници приеха Наредба за условията и реда за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет на община Добрич, Наредба за цялостната организация по поемането, обслужването и управлението на общински дълг на община Добрич и Наредба за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Бе продължен договорът за концесия върху част от подземния етаж в сградата на "Обреден дом". Учредено бе право на строеж на "Е.ОН България Мрежи" за монтаж на бетонен комплектен трансформаторен пост върху общински терен.
Общинският съвет даде съгласие на Регионален исторически музей-Добрич да бъдат предоставени за управление два имота публична държавна собственост във връзка с изпълнение на проект "Черноморски археологически проект Дуранкулак" по програма ФАР за културен туризъм. Става реч за археологически разкопки в землището на Дуранкулак и на с. Стаевци. Там музеят извършва разкопки от 30 години. Финансирането е било основно от община Добрич, като са вложени над 1,5 милиона лева, а придобитите разкопки и експонати се съхраняват във фондовете на Регионалния исторически музей. Предвижда се предоставянето на правото за управление да се даде от Министерството на регионалното развитие. Областният управител вече е дал своето съгласие.
Общинските съветници вчера отхвърлиха предложенията за продължаване на срока на седем договора за наем на общински места за рекламни площи и за места за разполагане на билбордове.
Бяха приети предложенията за продължаване на срока на ползване на лекарски кабинети под наем в двата диагностично-консултативни центъра. На вчерашната сесия съветниците приеха актуализация на програмата за капиталовите разходи на общината за 2007 г. Одобрени бяха и разходите за командировки на кмета на общината и председателя на Общинския съвет за периода от 1 април 2007 г. до 5 ноември 2007 г. Разходите на кмета са 3646 лв., а на председателя на ОбС - 829 лв.  
Девет членна работна група ще подготви Етичен кодекс на общинския съветник по предложение на Владимир Калчев. В състава й влизат вносителят, който ще е и неин председател, както и съветниците Ваня Донева /ГЕРБ/, Красимир Иванов /ГЕРБ/, Герман Германов /ГОРД/, Антония Кирова /ДСБ/, Ивелин Пейчев /Атака/, Неджати Якубов /ДПС/, както и д-р Георги Желев и Александър Алексиев /Обединена десница за Добрич/.
 


Сходни връзки

В НАЧАЛОТО НА МАНДАТА СЪВЕТНИЦИТЕ СИ ПОПЪЛНИХА КОМИСИИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди