изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:11 EET
НАГРАДИХА ТОП-СПОРТИСТИТЕ НА УЧИЛИЩЕТО ЗА ШАМПИОНИ    
Новини75 медала от държавни първенства са спечелили възпитаниците на спортното училище в Добрич “Георги Стойков Раковски” през отминаващата си 2007 година.  Златните отличия са 18, сребърните също 18, а бронзовите са 39.

Учениците от училището за шампиони имат в актива си и 15 призови места от 4-а до 6-а позиция.

С най-голям принос за пълната кошница с отличия са боксьорите, които са донесли във витрината на школото 36 медала. Щангистите са спечелили 24, а атлетите 12.

Цифрите бяха обявени по време на церемонията по награждаването на десетте най-добри състезатели на училището за годината, както и на десетимата най-добри футболисти.

Както вече НДТ ви информира, отново за №1 бе избран щангистът Светлин Маринов. През тази година той стана републикански шампион за юноши до 20 години и имаше голям принос за третото място на националния тим на България на европейското първенство за юноши в Испания, където стигна само до среброто в движението “изхвърляне”. Светлин е ученик в 11 клас и догодина сменя не само възрастовата група, но и категорията си. Той ще се състезава при 69-килограмовите. “Амбицията ми е да участвам на европейското първенство за мъже в Рим. Няма да ми бъде никак лесно да се преборя за титулярно място, но мисля, че имам сили. Рано ми е да говоря и за Олимпийски игри, но през 2008 година ще има такива. Като състезател съм длъжен да дам всичко от себе си и да се целя в квота за този престижен спортен форум. Пожелавам си да съм здрав. Бъдещето е пред мен и аз смятам да се възползвам от предимството си, че съм надраснал възрастовата си група. Това ще стане като трупам опит като най-млад сред най-опитните”, каза за НДТ Светлин Маринов, който е и спортист №1 на Добрич за 2007 година.

Втори в тазгодишното допитване остана другият национал по вдигане на тежести и съотборник на Светлин Маринов в “Добруджа” – Йовчо Георгиев. Той е участвал на европейско първенство за кадети, което се проведе в Италия. Там остана четвърти в движението “изхвърляне”.

На трето място в десетката на спортното училище е друг представител на тежката атлетика – Светослав Юлиянов. Възпитаникът на Жанета Георгиева от клуб “Добрич” за първи път намира място в годишната класация. Ученикът благодари на своята треньорка Ж. Георгиева и на националния селекционер за постигнатите успехи през 2007 година. Юлиянов направи голям скок в своята кариера, като стигна до бронзовия медал в двубоя на европейското първенство за кадети. Той е държавен шампион в движението “изхвърляне”, втори в крайното класиране на националното първенство за кадети, първи на открити международни турнири в хърватските градове Осиек и Сплит, пети на турнира “Михаил Петров” по системата “Синклер” по по-горната за него възрастова група – юноши.    

Четвърти в таблицата е лекоатлетът Георги Ганчев, който изпраща годината с първо място на 200 метра на държавния шампионат в зала за юноши и девойки младша възраст и с трето време в същата дисциплина, но на открито. Петата позиция си поделят боксьорът Маринел Весков и лекоатлетът Михаил Михайлов. Шести в класацията е борецът Денис Янков, а седми - боксьорът Галин Владимиров.

На осмо място е класиран още един боксьор - Станислав Проданов, който тази година участва на европейското първенство за юноши старша възраст. Девети е поставен щангистът Сердат Лютви, а десети – още един представител на тежката атлетика - Юндер Недим. НДТ

 


Сходни връзки

НАГРАДИХА ТОП-СПОРТИСТИТЕ НА УЧИЛИЩЕТО ЗА ШАМПИОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди