изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:00 EEST
Велислав Вуцов, главен мениджър на “Калиакра”: ТРУДНО ЩЕ НИ СПРАТ С ЧИСТО ФУТБОЛНИ СРЕДСТВА    
Спорт

- За пръв път в историята “Калиакра” се класира на четвъртфинал  за Купата на България. Каква е оценката ви за двубоя с “Чавдар”, г-н Вуцов?

Това беше един много добър мач за нашия отбор от всяка гледна точка. На първо място,  момчетата демонстрираха страхотно желание и воля за игра и за битка и второ – за победа. Всичко това беше подплатено и с добро качество.....



-          Борбата беше преобладаваща и нашият отбор се нагоди по-добре на тежкия терен. Противникът ни също желаеше победата и също се бореше.  Ако този показател може да се измери, и при двата отбора той би бил 100 процента. Но колкото и да преобладаваше борбата, силата и мъжеството, все пак съществува един процент на можене и нашият отбор го демонстрира. И когато не отстъпихме в борбата и показахме дух и желание за борба, решаващи се оказаха малките проценти за техниката и моженето. С тях изпъкнахме над домакините и абсолютно заслужено победихме. Диктувахме мача, имахме инициативата създадохме много повече положения от домакините и 2:0 е най-реалният резултат с оглед на показаното.

-          Четвъртфиналите са през март, догодина, кой от останалите 7 отбора бихте желали да ни се падне?

-          Жребият не може да се диктува, ще играем с който ни се падне. Преди осминафиналите аз казах, че не искам за съперници отбори като Левски и Литекс и ЦСКА, който отпадна. Ние имаме желание да вървим колкото се може по-напред. Но дори и да ни се паднат, когато дойдат в Каварна те трябва да мислят как да ни бият, а не ние. Според мен ние преизпълнихме плана, без да се отказваме и без да се предаваме. Спокойни сме и очакваме жребия. Но и когато стане известен съперникът, аз пак не си позволявам да коментирам жребия, защото това е съдба. При всички случаи двубоят ще бъде в Каварна, което е един много голям плюс за нас.

-          Днес разпуснахте състава, какво казахте на момчетата?

-          Благодарих им за труда, усърдието и желанието, което проявиха по време на тренировките, за волята и характера, който показаха в първенството. Казах им, че съм доволен от представянето на по-голямата част от отбора за по-голямата част от изиграните мачове. Имаме и пропуски, които трябва да изглаждаме, неща, които да се желаят. Но беше видно, че преобладава доброто, че отборът върви по възходяща линия, че майсторството от мач на мач беше все по-добро. Същото важи и за желанието и това, което не успяхме да постигнем през есенния сезон, го пожелах на момчетата през пролетта. Пожелах им още весели празници, весело посрещане  на Новата година, да няма контузии, да си починат добре и на 7 януари отново да се съберем, защото ни чака тежка подготовка за едно, дай Боже, добър сезон.

-          А на изминалия каква оценка бихте поставили?

-          Имахме и спадове, и възходи. Започнахме не лошо, в средата на сезона се получи леко “зацикляне”, имахме мачове, които не дооценихме, по-точно не  изиграхме на най-доброто ниво. Мачът с Шумен беше направо подценен и категорично беше изигран лошо. Мачът в Русе също не беше на добро ниво. Имаше мачове, на които ни попречиха и други фактори, като съдийството. Това са двата ни мача като гости срещу “Родопа” и  “Сливен”, които  заслужавахме да спечелим. Ако съдиите не бяха ни попречили, в класирането щяхме да сме далеч напред пред тези два състава, а не на четвъртото място. Така или иначе програмата през втория сезон за нас е много по-добра. А изтеклия, ако не с отличен, бихме го оценили като много добър. Слагайки върху кантара и доброто представяне за Купата, трите мача, които отборът изигра убедително, вкара много голове и продължава борбата, смятам, че трябва да оценим сезона като доста добър.

-          Нуждае ли се “Калиакра” от нови състезатели?

-          Правихме селекцията така, че да не се налага през ден, през два да правим промени и да вземаме нови играчи. Но селекцията във всеки клуб е отворена врата непрекъснато и ако ти се отвори възможност да вземеш добър футболист, ще го вземеш. Не смятам, че на този етап сме страшно много нуждаещи се от някакъв футболист на някаква позиция или в някакво звено. Но ако ни попаднат един – двама качествени играчи – специално ако мога да взема един нападател, а в защитния вал един по-добър от нашите, бих ги привлякъл. Но няма да е изненада и да не вземем нищо. Единственото мое желание е, ако може,  да вземем двама-трима или един-двама поне, млади играчи между 17 и 20 години, които да не са с големи претенции – като финанси и да не претендират да са титуляри, а да се учат край футболистите за едно добро бъдеще.

-          Имате ли нещо конкретно пред вид!

-          Водим преговори с двама такива футболисти и е въпрос на 2-3 дни дали ще ги вземем. Единият е братът на Джунейт Яшар, който е 2 години по-малък от него и играе в Асеновград. Другият, не крия, че ми е роднина, е моят племенник,  казва се Христо Крачанов и  играе в отбора на Етрополе. Той е на 17 години само, има един добър сезон в “Чавдар”, който е на второ позиция в Западна “Б” група. Христо играе като офанзивен полузащитник, висок е един и деветдесет и има отбелязани 3-4 гола. Правим всичко възможно да вземем и един-двама готови за игра, качествени футболисти. Водим преговори и ако успеем да ги вземем, ще е добре. Но няма да правим трагедия, ако не успеем.

-          Означава ли, че ще се разделите с някого, ако успеете да ги привлечете?

-          Не, ние имаме малко футболисти. Ако погледнем реално, ние разполагаме с 20 души професионални и сериозни футболисти. А 20 души са малко за воденето на един нормален подготвителен цикъл. Ако погледнете, всеки един отбор е в състав 25 – 26 човека. Но основният ни състав е изграден и затова гледаме да вземем млади момчета, които са една перспектива за отбора. Това говори, че искаме да направим групата между 24 и 25 души, което е задължително. Все пак, има контузии, наказания, пък ако на терена няма поне 22 футболисти, с които да направиш едно техническо или тактическо упражнение, трудно става. Аз например, съм бил принуждаван доста пъти да импровизирам, само защото не съм разполагал с достатъчно състезатели на терена.

-          Къде ще се готвите за пролетния сезон?

-          Едва от вчера знаем, че първенството започва на 1 март и ще се съобразим с тази дата. При всички случаи ще имаме два лагера. Единият ще е далече от Каварна, преговаряме за Трявна, Поморие или Правец. А ако всичко с подготовката върви нормално, вторият лагер ще е в региона между 7 и 20 февруари, за да участваме в турнира “Албена – Каварна къп”. Трябва да изберем между Златни пясъци и Дружба, най-вероятно и тази година ще бъдем в гранд хотел “Варна”.

-          “А” група на всяка цена или достойно представяне през втория сезон ще бъде целта на “Калиакра”?

-          Не съм обещавал никога на всяка цена. Ако някой е обещавал и се е ангажирал отборът на всяка цена да влезе в елитната група, това не съм аз. И ще кажа защо. Защото имаме неща, по които отстъпваме от другите отбори в организационен план. Аз мисля, че другите отбори далеч по-добре от нас работят на “тихия фронт”, явно е, че в това отношение са ни изпреварили. Искаме с малко по-наивен начин да променим нещата. Но това не означава, че не желаем да играем в “А” група и че няма да се стремим на 100 процента към нея, в това трябва да сте сигурни. Пак казвам: не се отказваме и до края на първенството тази цел ще я преследваме до последно. При всички случаи аз ще съм последният, който ще се предам. Но повтарям: не мога да гарантирам и да обещая, че наесен “Калиакра” ще играе в “А” група. Не бягам от отговорност, но ако отборът се класира и на второ и на трето място, няма да е отстъпление, дори ще е голяма крачка напред. Важното е тимът да играе добре и да показва прогрес. Показва ли прогрес, трудно може някой да ни спре с чисто футболни средства.

-          Какво бихте пожелали на читателите на ndtnews.hopto.org и на привържениците на “Калиакра”?

-          На всички пожелавам весела Коледа, много щастие, мир, любов и радост през новата 2008 година. А на тези, които обичат “Калиакра” и харесват отбора ни, дано да изпитан и през новото първенство онези радостни мигове, на които бяхме свидетели през есента.

Интервюто взе:

         Димитър АПОСТОЛОВ

 


Сходни връзки

Велислав Вуцов, главен мениджър на “Калиакра”: ТРУДНО ЩЕ НИ СПРАТ С ЧИСТО ФУТБОЛНИ СРЕДСТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди