изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:06 EEST
Преговорите за увеличението на заплатите в Е.ОН България за 2008 г. са в ход от средата на декември    
Новини

Преговорите за увеличение на заплатите на работниците и служителите в Е.ОН България за 2008 г. са започнали още в средата на месец декември тази година, съобщиха от ръководството на компанията. Информацията беше оповестена на пресконференция на 21 декември във Фестивалния комплекс във Варна.



Началото на обсъжданията е поставено след среща с персонала на Регионален Център Варна на 12 декември и в отговор на исканията на синдикатите, съобщиха още от компанията. Преговорите ще продължат през месец януари 2008 г., като тогава ще започне и обсъждането на нови колективни трудови договори на дружествата от групата на Е.ОН България.

През 2006 г. в Е.ОН България е направено 14-процентно средно увеличение на заплатите, а към момента действа споразумение за увеличение на работните заплати с 21% средно за периода 1 април 2007 г. – 31 март 2008 г. И двете увеличения са в резултат на преговори със синдикатите и избраният подход цели увеличението да повлияе значително върху служителите с най- ниските заплати. Като част от тяхното трудово възнаграждение, служителите получават тримесечен бонус от 10% за тази година. На всеки служител бе изплатена и коледна премия. “Ръководството на Е.ОН България води активен социален диалог със служителите си чрез Съветите за социално партньорство. В отговор на това очакваме и те да следват взаимните споразумения”, коментира г-н Райнхард Ашендорф, член на Управителния съвет на Е.ОН България ЕАД. “В момента действа такова споразумение с давност до края на месец март, в което ясно е описано договореното увеличение на заплатите. Предвид това, за нас буди недоумение протестът на част от работниците в някои регионални центрове в последните дни.”, заяви още г-н Ашендорф. Той уточни, че към момента няма подадени молби за напускане на служители, а исканията за увеличение на заплатите чрез мълчаливи протести се организират в обедната почивка и не нарушават работния процес на аварийните екипи.  

Освен в ежегодните увеличения на работните заплати, социалните придобивки и коледните премии, компанията инвестира и в развитие на квалификацията на работниците и на условията на труд. Подобряването на работните условия и нарастването на доходите на работниците обаче трябва да бъдат обвързани с подобряване качеството на обслужване, развитието на мрежата и ефективността на работата, е позицията на компанията.

В отговор на изнесена в медиите информация относно подготвеността на аварийните екипи за реакция в зимни условия, от компанията съобщиха, че към месец ноември 2007 г. Е.ОН България Мрежи разполага с 1052 броя автомобили. От тях новозакупените автомобили с висока проходимост са 169 броя. Всички технически автомобили на компанията са с ново оборудване и нови инструменти, а служителите разполагат с ново работно облекло.

 

Е.ОН България

 


Сходни връзки

Преговорите за увеличението на заплатите в Е.ОН България за 2008 г. са в ход от средата на декември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди