изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:01 EEST
ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА БЪЛГАРИЯ – СУША, ЦЕНОВИ ШОК, ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА, МЕСТНИ ИЗБОРИ И ПРИЗНАНИЕ ЗА ТАЛАНТА    
Коледа

КРАТЪК ОБЗОР НА НАЙ-ВАЖНИТЕ СЪБИТИЯ, СТАНАЛИ ПРЕЗ 2007 г. И ОТРАЗЕНИ НА СТРАНИЦИТЕ НА "НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА"



ЯНУАРИ

С фойерверки и факли Добричка област отбеляза влизането ни в ЕС. Рони Джеймс Дио и Иво Папазов забавляваха каварненци в “Европейската нощ на Каварна”. С влизането ни в ЕС румънци започнаха да грабят българското сирене от магазините ни. Стотици добричлии пък поискаха здравни карти. Бивш арестант осъди министерството на правосъдието заради унижение. Безследно изчезна синът на врачката от Сливенци. Американец постави рекорд на Гинес на нос Калиакра по премятане през глава. Приключваме с фалшифициране на дипломите, обеща в Каварна просветният министър Даниел Вълчев. 60-годишната Цонка Илиева от с. Свобода спечели джакпота от “Треска за злато”. Работила в Либия медицинска сестра сподели в интервю за вестника “Наричаха ни бели робини”. Евтини румънски цигари заляха Добрич. Археолози обявиха, че на нос Калиакра е имало монетарница. Пенсионерка продаде апартамента си, за да плати 2400 лева за асансьор. Родители на изчезнали преди девет години обявиха, че Добрич е Бермудски триъгълник.

 

ФЕВРУАРИ

“Албена” АД бе обявена за фирма на годината от ТПП-Добрич. Екип от София пристигна, за да разследва случаите на безследно изчезнали. Хванаха полицай с подкуп от 400 лева. Яница Димитрова стана “Мис Добрич 2007“. “ВиК” предложи водата да поскъпне с 38 процента. Шествие в подкрепа на медиците в Либия се проведе в Добрич. Много добър за четири години получи при акредитация ДКЦ І. Рибар се удави в морето край Топола. Продадоха обувен завод “Добрич” на турски гражданин. Административните съдии се заклеха и встъпиха в длъжност. Пред сградата на полицията наркоман зверски преби жена. Божидар Димитров написа пътеводител на Калиакра. Започна изграждането на газопровод Добрич-Силистра. Откриха в кладенец тялото на издирван мъж от Приморци. Преслава стана певица на годината, а маскиран обра селски магазин посред бял ден. Добричлийка загина при катастрофа в Египет .

 

МАРТ

Четиризнаци проплакаха в болницата в Добрич. Добричките лекари обявиха стачна готовност. Направиха първа копка на “Кауфланд”. Стана ясно, че два кувьоза и ехокардиограф ще получи МБАЛ от “Българската Коледа”. Починаха три от четиризначетата, родени в Добрич. Хванаха мъртво пиян да кара камион с 3,5 промила алкохол в кръвта. Започна дело срещу трима лекари от МБАЛ за смъртта на 18-годишен младеж.Стартира кампания “Да спасим Ивет” - в подкрепа на 3-годишното момиченце с тумор в малкия таз. Албена отвори врати за сезон 2007. Англичани разиграха екшън заради имот. Антония Първанова окичи Европарламента с мартеници на децата от Паскалево. Три добричлийки се класираха за финала на Musik Idol - Валя, Кремена и Преслава. Крушари се обяви на бунт срещу кмета и председателя на ОбС. Обявиха, че 156 ветрогенератора ще работят в община Каварна. “Юниливър” предпочете Румъния пред България.

 

АПРИЛ

 

Възродиха традицията на Дни на хумора и сатирата в община Генерал Тошево. Обявиха за издирване председателя на Общинския съвет в Крушари. Софи Маринова и Устата взривиха ромите в Каварна. 11-годишни станаха мистър AC/DC и мис Б.Т.Р. 76-годишна жена от с. Земенци почина, след като е била зверски пребита. Бик нападна и наръга стопанина си. Започна строителството на “Калиакрия ІІ”.  Щастлива звезда огря живота на три изоставени братчета, които ще бъдат осиновени в чужбина. Комисията за защита от дискриминация глоби директора на ТД на НАП Петя Банкова. Барман от Албена стана национален шампион. Сушата започна да се отразява на есенниците. Метилов алкохол отрови добричлии, а забранена мюсюлманска секта в Турция организира медресе в Тервел. Жребец нахапа след секс двама души и ги прати в болница. В Балчик намериха статуя на Кибела. Трима вързаха и пребиха старица за шест лева и златни обеци.

 

МАЙ 

 

Добруджа се раздели с маестро Захари Медникаров. Стартира кампанията за първите евроизбори. Глен Хюз стана почетен гражданин на Каварна и заяви: Аз искам да доведа медицинските сестри вкъщи. Млекопроизводители предупредиха, че малките млечни квоти ще доведат до ликвидиране на животни. Земята в Добруджа се напука от сушата. Георги Дюлгеров от Бургас грабна Гран при на конкурса “Сарандев”. В присъствието на еврокомисаря Меглена Кунева бе открит паметникът на Светите братя Кирил и Методий в Добрич. Абитуриент загина на място след удар в дървета. Започна изграждането на “Каварна сити център”. Зърнопроизводителите алармираха за бедствие в Добруджа. В Добрич премиерът се скри от фермери и журналисти. Край Ген. Тошево свещеник и ходжа се молиха за дъжд. ГЕРБ победи на евроизборите в Добрич. Съселянин души със сезал и удря с чук 76-годишна от Ловчанци. Международен колеж - Албена пръв в страната връчи колежански бакалавърски дипломи.

 

ЮНИ

 

Градушка и порои удариха добрички села. След маргарина, и олиото “Калиакра” тръгна към Румъния. Добричлийка стана депутат в студентския парламент в Германия. “Алексия” се завърна с най-много медали от национален шампионат. Композиция “Св. Георги Победоносец” вече пази парка. Каварна се побратими с Призрен. Селянин преби, скуба и завърза старица за 50 лева. Кулинарна академия откри Международният колеж, а в “Двореца” в Балчик организираха светлинен фестивал. Учреди се сдружение за издигане паметник на ген. Иван Колев. Хандбалистите на “Добруджа” станаха вицешампиони. Каварна получи диплома за европейска община. 2 милиона лева за дивидент задели “Албена” АД. Общината в Добрич подписа договор за разделно събиране на отпадъците. “Бунге” затвори “Калиакра”. 209 души останаха без работа. Гума от ремарке на кола уби млада жена. Руски и български рокери се събраха в Каварна. Мълния изпепели пшеничен масив. Градушка смля Добруджа.

 

ЮЛИ

Магията на Джулая и Джон Лоутън събраха хиляди на Камен бряг. От “Бунге” предупредиха за масови уволнения. Отвлечени преди 20 години от турски терористи две момчета започнаха опити да подновят делото срещу похитителите си. Руски рокери почетоха ген. Ушаков. 80 тона бира бяха изпити на “Калиакра рок фест”. Двама служители на “Е.ОН” изгоряха в зловеща катастрофа. Колегата им почина по-късно от изгарянията си. С тротил взривиха хранителен магазин. Доказаха самоличността на изчезнал преди 18 години. Огнен ад в житата. 100 години археологически разкопки отбеляза Белият град. В Женева отрязаха исканията на работещите в “Калиакра”. Испански холдинг купи “ФАМА”. Закриха единствената паралелка по музика. Шофьор на БМВ изгоря в катастрофа. 7-годишно дете намери 5 000 лева и ги върна. 60 градуса стигна температурата на асфалта. Изгоряха къщи в Прилеп. Европа спаси българските си дъщери. Частна гимназия по туризъм и предприемачество отвори врати. Каварна обяви бедствие заради сушата.

 

АВГУСТ

 

Хлябът стана 90 стотинки. Черният рицар за голфа Гари Плейър пристигна в Балчик. В Белия град откриха единствения на Балканите храм на Кибела. По-добрият вестник издаде брой 3333. Взривиха колата на съдия-изпълнител. Ценови шок стресна добруджанци. Губернаторът на Добрич не обяви бедствие. Възрастна продавачка на праскови край “Рилци” получи гърч, след екшън с полицаи. Пребиха немски турист в Кранево. Мъж се удави в язовир Малка Смолница. Балчик преля след порой. Каварна стана домакин и на руски метъл фест. Извадиха бебе от селска тоалетна. Хапано било от гризач. Пиян се закла при влизане в полицейско управление. Интелектуалци, спортисти и музикални звезди подкрепиха Цонко Цонев за втори мандат. Археолози откриха на Калиакра гроб на принцеса. Сляпо-глухи от цялата страна празнуваха в Добрич. Разярен бик наръга и стъпка стопанката си. Каварна стана общината в България с най-висок кредитен рейтинг. Отвари врати първият хипермаркет в Добрич - “Технополис”. Започна изкореняването на втората по големина в Европа колекция от кактуси.

 

СЕПТЕМВРИ

 

Рекорден брой участници в 8-ото европейско първенство по корабомоделизъм. Шофьор загина, премазан от мотокар. Стотици се събраха в Каварна на рибения и миден фест. Глен Хюз посвети концерта си в Каварна на д-р Здравко Георгиев. Като успешен определи мандата си кметът Детелина Николова. 14-години на пазара отбеляза По-добрият вестник. Президентът раздаде автографи на първолаци в Каварна. Със стачка и без буквари започна учебната година. Журито на “Надежди, таланти, майстори” не можа да отличи един, награди двама музиканти. 20 заявиха намерение да се борят за кметския стол в Добрич. В Каварна откриха ново крило на Историческия музея. С привлечени инвестиции от 700 млн. евро Цонко Цонев отчете първия си мандат. Балчик изпратиха Путина с 50-годишен коняк. Наим Сюлейманоглу бе гост на мазните борби край Карапелит. Учителите излязоха на стачка. Галина Дурмушлийска стана почетен гражданин на Добрич.   

 

ОКТОМВРИ

 

При откриването на кампанията си Цонко Цонев получи специалния приз “Кавалер на златната магическа пръчка”. Депутатът Енчо Малев се кандидатира за кмет на Добрич. В началото на кампанията си Детелина Николова зарадва възрастните хора за празника им. Потвърдиха високия кредитен рейтинг на Добрич. Каварна стана единствена на Балканите с европейска диплома. 13-годишна от Спасово стана майка. В “Двореца” в Балчик заснеха филм с Ейдриън Пол. Пет пъти по-ниски добиви от царевица прибраха в Добричко. Откриха новородено без глава в контейнер за смет. Шабленче се срещна с папата. Отровиха малката лама Русалка. Кандидатите на ГЕРБ подписаха договор за открито и честно управление. Изразителна победа на ГЕРБ в Добрич, Детелина Николова спечели изборите от раз, Цонко Цонев - също. Задържаха убиеца на изчезналата преди 12 години Марияна.

 

НОЕМВРИ    

 

Главният секретар на МВР Илия Илиев обяви, че са задържани похитителите на сина на Поничката. Учителите се върнаха в класните стаи. След балотажите Балчик и Шабла се сдобиха с нови кметове. Вокалистът на “Юрая Хийп” Джон Лоутън си купи къща край Каварна. Албена стана шампион в All invlusive у нас. Ток уби шофьор на камион. Изляха бетон на Яйлата. Хлябът стигна 1 лев. Пиян циганин отвлече таксиметров шофьор. Кметът на Победа положи клетва за десети път. Преобразиха добричлийката Ивелина в “Пълна промяна”. Вековен юбилей отпразнува Дженко Попов. 33-годишна в кома, след като ТИР помете колата на екскмета на Добрич. В своята 12-а Нощ на доброто “Майчина грижа” събра 22 856 лева. На 31 месеца затвор осъдиха 30-годишен, убил приятелката си на пътя. Отчаянието качи бедстващи на покрива на 8-етажен блок. Четирима от Тервел изгоряха като факли при катастрофа. Намериха разчленен труп на 37-годишен от Кранево. И “Mr. Bricolage” отвори врати в Добрич. Зърнопроизводители излязоха на протест. Пак птичи грип у съседите.

 

ДЕКЕМВРИ

 

Дадоха на прокурор измамник, завлякъл земеделски производители с 300 000 лева. 26-годишна с олигофрения изгоря при пожар в Дончево. Започна газификацията на зала “Добротица”. Добруджанец взе приза за “Млад фермер на 2007 г.” В Шабла изпратиха последните наборни войници. Изверг изнасили 79-годишна жена. Клубът по хип-хоп е с първа награда от национален турнир. Кметът на Каварна връчи на РПУ два автомобила, дарени от “Мицубиши”. Почина депутатът от Коалиция за България Ясен Пенчев. “Калиакра” отиде на ¼ финал и напролет посреща “Локо”/Пд/. Добричлийка стана момиче на годината в Лас Вегас. Здравни специалисти излязоха на протест. Беше открит паметник на арменеца Еранос Ераносян, известил Европа за изстъпленията на башибозуците по време на Руско-турската война в Каварна. Касираха изборите в Стожер. Световно-известен учен ще консултира кмета на Балчик. Фирма на Максим Димов ще строи ветрогенератори край Добрин. В Балчик празнуваха преди Коледа като древните римляни. “Албена” АД стана работодател на годината. Епидемичен взрив избухна в детска ясла. Петмесечно бебе тежко пострада при катастрофа.

 

 

 


Сходни връзки

ЕВРОПЕЙСКАТА ГОДИНА НА БЪЛГАРИЯ – СУША, ЦЕНОВИ ШОК, ЖЕРТВИ ПО ПЪТИЩАТА, МЕСТНИ ИЗБОРИ И ПРИЗНАНИЕ ЗА ТАЛАНТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.64 секунди