изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:13 EEST
ЩАНГИСТИТЕ НИ ДОНЕСОХА НАЙ-МНОГО РАДОСТ    
Коледа2007 година бе най-успешна за добричките състезатели по вдигане на тежести.

Трима от тях участваха на европейски първенства. На шампионата на Стария континент за юноши до 20 години, който се проведе в Испания, Светлин Маринов стигна до среброто в движението “изхвърляне”. Неговата амбиция през 2008 година е да участва на европейското за мъже в Рим, но тайничко се надява, че неговата спортна кариера, развиваща се във възходяща линия, ще продължи  така, че да вдига и на Олимпиадата в Пекин. Неговият съотборник в “Добруджа” Йовчо Георгиев участва на европейско първенство за кадети, което се проведе в Италия. Там остана четвърти в движението “изхвърляне”.

Безспорно изненадата на годината е Светослав Юлиянов от клуб “Добрич” с треньор Жанета Георгиева, който дебютира на европейско първенство за кадети. На шампионата в Италия той завърши трети в двубоя. “Догодина ще се върна за титлата” - закани се Светльо, след като разбра, че има потенциал да бъде първи.

Отличните си изяви през годината Юлиянов затвърди и на турнири в България и Хърватска. Това е причината тази година той да бъде единственият добричлия, попаднал сред десетте най-добри състезатели на федерацията при юношите и кадетите.

И през тази година Анани Ташев затвърди своите резултати. Той стана държавен шампион при мъжете. Завърши на първо място в международни турнири и участва в австрийското първенство. Тежкоатлетът получи и премия от 5 000 лева - за подготовка за Олимпийските игри в Пекин.

Клуб “Добрич” може да се похвали и с това, че спечели шампионската титла в държавния отборен шампионат при децата до 14-годишна възраст. През 2008 година тимът ще разчита на още един свой състезател да участва на европейски и световни първенства. Става въпрос за Светлана Атанасова, която наскоро получи българско гражданство. От няколко години тя тренира в клуба и води занимания с националния тим, но единствената й пречка да вдига на международната сцена бе липсата на български паспорт.

Признание през тази година получи и треньорът на “Джим” Диян Дейков. Федерацията му гласува доверие той да бъде помощник-треньор на Пламен Аспарухов в мъжкия национален тим. Двамата имат нелеката задача да изведат щангистите ни не само до Олимпиадата, но и да възвърнат позагубените ни успехи в този български спорт. НДТ 

 


Сходни връзки

ЩАНГИСТИТЕ НИ ДОНЕСОХА НАЙ-МНОГО РАДОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди