изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:00 EET
Драгалевският палат на изнудвания прокурор Милев    
Новини
Изнудваният сливнишки прокурор Емил Милев живее в скъпа къща, по-точно - малък палат, в Драгалевци, показа bTV. Явно такъв е жизненият стандарт на част от нашите прокурори, като се има предвид, че колегата му Ангел Дончев заяви, че поискал подкупа от 20 000 евро за ремонт на жилището си.


Семейството на Милев е било проверявано за невярно попълнена декларация и придобиване на евтин общински имот без право на него. За да потули проверката, приятелят му Дончев поискал 20 000 евро, при което Милев му дал белязани банкноти. "Скъпа цена за едно приятелство, за което вероятно ще платят и двамата", коментира вътрешният министър Румен Петков.
Вчера Дончев получи мярка за неотклонение "домашен арест" и каза, че е най-сломен, заради това, че приятелят му го е предал.
Повод семейството на Милев да бъде проверявано е, че за да вземe апартамента, e подписало декларация, че няма друг имот. А има в Драгалевци, и то какъв: Малък палат, в който седмичният разход за почистване на аквариума е 200 лева. В гаража има три коли.
Все още не е ясно дали съпругата на Милев, която е бивша следователка в столичното следствие и настоящ районен прокурор, е получила евтин общински апартамент в елитен квартал и дали наистина имотната сделка се е състояла покрай разследване срещу Софиянски, водено от нея, коментира bTV.
Прокурорът Ангел Дончев трябваше отдавна да бъде задържан. Това не му е първата постъпка в тази връзка, коментира пред "Фокус" Георги Петканов, бивш министър на правосъдието и настоящ народен представител от НДСВ. Трябва да се води борба с престъпността именно с тези хора – прокурори, съдии, следователи и т.н. 20 000 евро е крупна сума. И в това, че той е искал парите, няма никакво съмнение, посочи Петканов. Той допълни, че подкрепя тази борба с престъпността и се надява да настъпят промени.  dir.bg
 


Сходни връзки

Драгалевският палат на изнудвания прокурор Милев | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди