изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:00 EEST
Млекопроизводители от Добрич също се готвят за блокада на пътища    
НовиниДобрич. Ако държавата не се съобрази с исканията на млекопроизводителите за субсидиране на бранша, ще се пристъпи към гражданско неподчинение и затваряне на пътища.

Това заяви за радио “Фокус”-Варна собственикът на една от големите ферми в добруджанското село Карапелит Джавит Бейтула, който отглежда 500 дойни крави. Той уточни, че планираните ефективни действия са за 10 дни след Нова година. По негови данни килограм фураж е 60 стотинки, а литър мляко се изкупува на 70 стотинки. Притиснати от скъпото зърно дребните собственици на ферми масово колят животните си, каза още Бейтула. Информацията му е, че колегите му от другите страни в Европейския съюз са подпомагани от държавата с равностойността на 60 стотинки, а 50 евроцента е изкупната цена на продукцията, която им дават преработвателите. Около 20 млекопроизводители от Добричко се включиха днес в националния протест. Добруджанските фермери ще се присъединят към колегите си в Сливен.
Йорданка КАЛЧЕВА
 


Сходни връзки

Млекопроизводители от Добрич също се готвят за блокада на пътища | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди