изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:22 EET
Ал Кайда: Унищожихме най-ценния актив на САЩ    
По света
Пакистанската телевизионна мрежа ARY съобщи, че Ал Кайда е поела отговорността за убийството на Беназир Бхуто. Командващият бойците на Ал Кайда в Афганистан пое отговорност за убийството на Беназир Бхуто, съобщава и уебсайтът на в. "Ейша таймс" - ДПА.


Пакистанската опозиционна лидерка издъхна в четвъртък следобед в операционната зала на градската болница в Равалпинди, където бе докарана в тежко състояние след атентата срещу нея по време на митинг на нейната Пакистанска народна партия. Бхуто бе простреляна от нападател, докато поздравяваше свои привърженици от автомобила си, след което той се самовзриви, причинявайки смъртта на най-малко още 20 души. “Унищожихме най-ценния американски актив”, заяви един от ръководителите на “Ал Кайда” Мустафа Абул ал Язид. Терористичната организация определи убийството на Беназир Бхуто като “голяма победа” срещу съюзниците на Запада в Пакистан, на електронната си страница австрийският вестник “Ди Пресе”, цитиран от Фокус.
Пакистанското вътрешно министерство заяви, че е „не се знае“ за връзката, но заяви, че може би са отговорни „екстремистки елементи“, стоящи зад вълната от насилие тази година, предаде БГНЕС. Пакистан неведнъж е заявявал, че талибаните и групи свързани с „Ал Кайда“ стоят зад безпрецедентната вълна от атентати тази година, при която загинаха над 800 души. Междувременно "Таймс" писа, че ФБР ще разследва покушението. Според изданието това събитие ще бъде сериозно изпитание за външната политика на американския президент Джордж Буш, която бе насочена към запазване на спокойствието в Пакистан. Сега администрацията на Буш ще трябва да изясни дали убийството на Бхуто ще стане повод за ожесточаване на контрола в страната.
Бившата министър-председателка на Пакистан и лидер на опозицията Беназир Бхуто беше погребана днес в родната й провинция Синд в Южен Пакистан, съобщи държавната телевизия. Бхуто, която беше първата жена-премиер в мюсюлманска страна, ще почива до баща си Зулхфикар Али Бхуто, първият избран от народа министър-председател на страната, който беше свален от власт от армията през 1979 г., а след това – обесен. Стотици хиляди привърженици се събраха, за да отдадат последна почит на Бхуто, чийто ковчег беше обвит в черно-зелено-червеното знаме на Пакистанската народна партия. В Пакистан беше обявен тридневен национален траур. Най-малко десет души са загинали при бунтовете, избухнали няколко часа след смъртта на Бхуто, има и десетки ранени, съобщи АФП. "Равносметката от размириците, последвали смъртта на г-жа Бхуто, е десет загинали, повечето в провинция Синд (политически бастион на бившия премиер)", каза пред агенцията говорителят на министерството Джавед Шеема. dir.bg
 


Сходни връзки

Ал Кайда: Унищожихме най-ценния актив на САЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди