изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:34 EET
Куриозите на 2007    
Любопитно

Краят на всяка година е време за равносметки. Политици и управници отчитат успехи и провали, а зевзеците правят класации на куриозите през изминалата година. А весели случки през 2007 г. не липсваха.



В световните хроники на абсурдите ще остане убийството на 36-годишен американец с... вибратор. Той бе затрит от собствената си съпруга. Изнервена до безкрай от несекващите му перверзии, жената една вечер просто натикала 50-сантиметровия вибратор в ануса му. Мъжът получил тежки вътрешни увреждания и починал.

Египтянка подходи по-човечно към проблемния си съпруг и просто се разведе с него. Причина за край на брака им станала непоносимата воня, която се носела от 39-годишния преподавател. Нищо на света не можело да го накара да се мие и той години наред бойкотирал сапуна и пастата за зъби.

Накрая търпението на благоверната му съпруга се изчерпало и тя получила развод, убеждавайки съда, че не може да понася всекидневното изтезание.

Развод получи и саудитец, който сгащи жена си насаме с чужд мъж. Само дето той бил виртуален, а не истински. Саудитецa обаче изобщо не го интересувало, че въпросният мъж бил на тв екрана, а не в стаята. Той бил привърженик на радикалното ислямско учение уахабизъм, което забранява на жените да са насаме с мъж, който не е техен близък роднина.

В коварните лапи на техниката попаднаха десетина японци, които си купиха най-модерната тоалетна. Тя е със затопляща се чиния и изпуска приятен аромат. Но се оказало, че ако се поседи по-дълго на нея, се възпламенява.

Нещастните клиенти на гърмящата тоалетна били приети спешно в болница с множество изгаряния.

Китаец пък стана престъпник само и само да се отърве от непоносимата си съпруга и нейната майка. Те така го тормозели, че накрая бил принуден да потърси убежище в полицейския участък.

Там обаче не проявили особено съчувствие към личната му драма и го отпратили. Решен на всичко, за да се отърве от двете вещици в живота си, мъжът откраднал велосипед и постигнал целта си да отиде в затвора. Там той възнамерява да се труди и дори да изучи нов занаят.

Явно непознавайки рисковете на брака, към него стремително се отправи американката Дженифър Кенън. Само че избра необикновен тоалет и място за най-тържествения миг в живота си. Тя бе облечена в рокля от бяла двупластова тоалетна хартия.

За направата й са използвани два вида двупластова тоалетна хартия, лепило и лепенка. С този шикозен тоалет Дженифър се врече във вярност в обществена тоалетна на "Таймс скуеър". На церемонията присъстваха близки и приятели на младоженците.

Че Дженифър има странни идеи, спор няма. Не е ясно обаче какви налудничави мисли са се въртели в главата на мъж, който отряза пениса си в лондонски ресторант.

Както кротко си похапвал в пицария от веригата "Zizzi", мъжът внезапно нахлул в кухнята на ресторанта, сграбчил нож и тичешком се върнал в салона, където отрязал пениса си пред смаяните посетители.

Смаяни останаха служителите и на кметството в италианския град Палермо, след като установиха, че са наели 110 шофьори на автобуси, до един без шофьорска книжка. За момента градските власти не знаят какво да правят с тях. Докато не вземат изпита си и не получат редовни шофьорски книжки, наетите ще получават заплата всеки месец в очакване да им зачислят автобуси.

Властите в перуанската столица Лима също си имат проблеми с пътния трафик, само че от друг характер. Те установили, че пияни пешеходци причиняват два пъти повече фатални катастрофи от пияните шофьори.

В перуанската столица, където трафикът е натоварен и опасен, половината от таксиметровите шофьори имат фалшиви шофьорски книжки. Пешеходците пък, дори да не са пили, пресичат пътищата както им падне, като пренебрегват рисковете за живота cи.

Именно при катастрофа загина и 99-годишен американец, и то само ден преди да навърши 100 години. По-абсурдното е, че го уби колата, която превозвала тортата за юбилея му. Друг старец на преклонна възраст пък взе диплома за висше образование, и то след прекъсване от цели 50 години.

Кларънс Гарет се завърнал в колежа по литература и науки към университета на Уисконсин-Милуоки през 2006 г. Неотдавна той получи дипломата си за бакалавър и при излизането си Гарет бе аплодиран бурно от колегите и гостите, сред които съпругата му Мери, децата и внуците му.

Старци разбойници явно са посещавали фонтана "Треви" в Рим, където по принцип туристите хвърлят монети зад гърба си, за да си пожелаят нещо.

Във фонтана обаче били намерени не само пари и жетони, а и няколко зъбни протези. Първата изкуствена челюст е намерена през 2001 г., а втората - през октомври тази година.

Вместо да си хвърляте ченетата и парите по фонтаните, по-добре си ги спестявайте, биха казали пестеливите.

Те сигурно ще са във възторг от изобретената от японец спестовна
касичка, която експлодира и пръска монетите ако собственикът й не пуска нищо в нея определен период от време. Играчката бомба е предназначена да учи притежателите си на спестовност.

Със своето постижение могат да се гордеят и израелските учени, които създадоха най-малката библия в света. Тя се съдържа върху позлатен силициев чип, който е по-малък от глава на карфица.

Екипът от израелския Технически институт е успял да побере 308 428 думи на площ с размер 0,5 кв. мм. За целта са използвали лазер. Според ръководителя на екипа Охад Зохар библията, вписана в Книгата на рекордите на Гинес, е 50 пъти по-голяма. Той планира да заснеме нано библията и да я увеличи до постер с размери 7 на 7 м, за да може тя да бъде четена с просто око.

Книгата на кувейтката Салма ал Джади обаче можете да си четете преспокойно, тъй като тя е най-голямата в света. Тя представлява нагледно пособие по стоматология за деца и се състои от 150 страници с големина 180 на 150 сантиметра.

Книгата се нарича "Нашите блестящи бели зъби" и преследва конкретна цел - да научи децата как правилно да се грижат за зъбите и за устата си. Салма, която е техник стоматолог по професия, е работила дълго над творбата, която може да се разглежда и като учебник, и като нагледно пособие.

Всичко е било правено на ръка, с изключение на хартията. Идеята хрумнала на Салма, когато чела и разглеждала Книгата на рекордите на Гинес. След като е завършила работата си над "Нашите блестящи бели зъби", Салма се е свързала с представители на изданието, които са регистрирали рекорда.

И тъй като учените умора нямат, умни глави от Харвард достигнаха до извода, че е възможно да бъде създадено летящо килимче.

Екипът е изследвал аеродинамиката на гъвкав лист, който става на вълни във флуид. Според тях е възможно същите свойства да бъдат възпроизведени и във въздуха. За съжаление обаче килимчето няма да може да превозва хора.

Светът през 2007 г. се смя и на абсурдни надписи, които бяха в изобилие. В САЩ дори имаше конкурс за най-нелеп етикет. Първата награда отнесе надписът "Опасност: Избягвайте смърт" върху малък трактор.

На второ място е етикет върху лепенка за тениска, който препоръчва да не се глади, ако тениската е облечена. Третото място е за бебешка количка с малка чанта за багаж. На нея пише "Не слагайте бебето в чантата".

Бебешки неразбории имаха и двама родители от Италия, които искаха да кръстят 15-месечното си момченце Петък. Съд обаче се възпротиви на шантавата идея на родителите и постанови, че детето трябва да се нарича Григорий - на светеца, в деня на чийто празник е родено.

А съвсем в края на годината руските власти направиха справка за най-често употребяваните имена. Оказа се, че през 2007 г. на най-голяма почит е било името Владпут, в чест на президента Путин.

standartnews.com 

 


Сходни връзки

Куриозите на 2007 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди