изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:44 EEST
Астрологът Кирил Стойчев: В края на януари ще има правителствена криза    
Хороскоп Кирил Стойчев, председател на Българската астрологична асоциация, пред Агенция “Фокус”

Фокус: Г-н Стойчев, каква ще бъде 2008 г. за България?
Кирил Стойчев: Ако погледнем към хороскопа на България и знака на България – който е Козирог, ще видим, че предстои през 2008 г. да има две интересни събития от влизането на планетите Юпитер и Плутон в знака на Козирога и събитията, които ще се случват ще бъдат свързани с това влизане.
На първо място трябва да отбележа, че Юпитер е планета, която символизира щастието, късмета и благоденствието. Това означава, че като цяло годината ще бъде щастлива. Всеки ще изживее по някакъв начин своя личен успех и своето лично щастие. Трудно е да се направи обобщаваща прогноза – за някои това ще бъдат успешни пътувания зад граница, за други разширение на възможностите в професионален аспект, нови идеи, успехи в образованието. Това е влиянието на Юпитер и хората от различни зодии ще усетят различни аспекти на това влияние.
Също така – бих казал, че българите, които са зад граница, ще имат добри перспективи, добра работа, а тези, които се завърнат в България и се опитат да се реализират тук, ще се справят успешно.
Също така – туризмът ще се развива успешно, защото Юпитер символизира и туризма, пътуването зад граница. Очаквам в България да дойдат повече чуждестранни гости, отколкото през миналата година и хората, които са заети в туризма, да имат добри доходи.
Освен това – като негативни тенденции, тъй като Козирог е знак, който символизира България, а пък символът на България са планините – имам предвид Рила, Пирин, Родопите, затова очаквам с навлизането на Плутон в Козирог протестите на еколозите да достигнат до по-сериозни сблъсъци. Също така е възможно да се стигне и до намеса на международни екологични организации, които да протестират срещу разрушаването и безогледното експлоатиране на българската природа.
В политически план – годината няма да бъде от спокойните и това също се дължи на тази планета Плутон, която в края на януари влиза в Козирога, а тя символизира процесите на криза, на промяна, на трансформация. Това, според мен, означава, че промени в правителството и правителствена криза са неизбежни. Тази година ще започне един процес на реформиране на държавната администрация и намаляване на числеността на бюрократичния апарат. Ще има реформи и в социалното и здравното осигуряване, защото ще се окаже, че системите, които до този момент са работили, вече през 2008 и следващите години, няма да функционират. Това са процеси, които няма да завършат през 2008 г., но началото, тласъкът, ще бъде даден тогава.
Фокус: Т.е. можем да обобщим, че това ще бъде една основополагаща година за процесите, които току-що очертахте?
Кирил Стойчев: Ами да. Във всички бюрократични и архаични структури ще започне един процес на промяна с цел да се освободят тези структури от излишните и скъпоструващи бюрократични апарати.
Фокус: Можем ли да очакваме, че това ще бъдат успешни реформи?
Кирил Стойчев: Ако реформата е в тази насока, за която говорех – на намаляване на числеността на хората, които са заети в тези сфери и опростяване на тези апарати и тези структури, реформите ще бъдат успешни. Ако в началото се заложи правилната посока, бих казал – да, те ще бъдат успешни. Необходимостта от такива реформи е назряла. Ако правителството и облечените във власт окажат съпротива на необходимостта от реформа, то вече може да се стигне до по-сериозни неща.
Фокус: Можем ли да очакваме сваляне на правителството в края на януари?
Кирил Стойчев: Влиянието на Плутон е криза и трансформация. Дали тя ще бъде доведе до смяна на правителството – не знам. В най-добрия случай – това е смяна на министри или хора, които са във властта. За да се стигне до смяна на правителството, това зависи и от натиска, който ще бъде оказан от обществото и как то ще реагира на предизвикателствата на 2008 г. Едно такова предизвикателство ще бъде тенденцията, която ще продължи и през 2008 г., на повишаване на цените на основните хранителни продукти. Това се дължи на една друга планета, за която до сега не сме говорили, и това е Сатурн. Той навлиза в зодиакалния знак на Дева – а Девата – това са храните от първа необходимост. Поради ограничения пазар и слабия добив на пшеница, да кажем, тенденцията беше цените на продуктите да пораснат през 2007 г. Според мен тази тенденция ще продължи и през 2008 – дори през 2009 г., когато цените на основните продукти ще се изравнят с тези в ЕС.
По отношение на икономиката – ще имаме повишено предлагане на стоки, вещи, жилища, които са втора употреба – например: коли втора употреба или жилища, които са много отдавна строени. Тъй като в момента вече цените са много високи – специално на жилищата. Аз очаквам много хора да се решат на тази стъпка и да продадат старото си жилище, което може да доведе до едно насищане на пазара – а оттам – когато предлагането превиши или се изравни с пазара, това ще доведе и до спад на тенденцията на нарастване на цените на недвижимите имоти. Вече през 2008 г. ще се успокои този пазар поради предлагането на нови и стари жилища.
Фокус: Каква е прогнозата за ролята на България като страна – членка на ЕС?
Кирил Стойчев: България не стои добре във външнополитическата система, защото ние нямаме самостоятелна позиция, а се съобразяваме с Великите сили – преди с Русия, сега с Америка и ЕС.
С други думи – това, което е тревожно като тенденция в световен план, е нарастването на междуетническите конфликти – тези конфликти, които и в момента съществуват – да кажем на Балканите в Косово или в Азия, или Близкия Изток, противопоставянето на различни етноси на религиозна или друга основа, ще се усили и през 2008 г. Хубаво е България да се запази и да не позволи да бъде въвлечена в подобни конфликти.
Фокус: Възможно ли е във вътрешен план да се появят етнически проблеми?
Кирил Стойчев: Политиците го знаят, че е възможно. Т.нар. етнически мир в България се дължи на стремежа на политиците това никога да не се случи в България. Надявам се, че здравият разум ще надделее и никой няма да позволи да се стигне до такова нарастване на напрежението. То реално между хората, които живеят в градовете и селата, не съществува, но такова напрежение е възможно да бъде инспирирано от отделни политически сили.
Фокус: Как ще се представят нашите спортисти през следващата година?
Кирил Стойчев: Изхождайки от навлизането на Юпитер в знака на Козирога, това ме кара да мисля, че годината ще бъде добра за българските спортисти и те ще се окичат с медали на световната сцена.
Фокус: А по отношение на културните прояви – например – добро представяне на “Евровизия” или на други международни конкурси в сферата на културата и развлечението?
Кирил Стойчев: За “Евровизия” – не очаквам някакъв пробив, предвид това, което виждам – това не е астрологична прогноза.
А за творците – да не очакват, че България и правителството ще ги подкрепя. Те трябва индивидуално да намерят своя път. Ние имаме талантливи творци, но те трябва да намерят сами пътя си и да не очакват подкрепа от страна на институциите.
Фокус: Вие казахте, че 2007 г. ще бъде добра за българите. Може ли да дадете малко по-конкретни насоки?
Кирил Стойчев: Винаги има определени знаци, за които годината е по-добра. 2008 г. ще бъде най-добра за родените под знака на Телец, защото и Сатурн, и Юпитер – те са най-големите планети, правят астрономични аспекти към планетите от Телец, така че родените под този знак ще се радват на най-голямо лично щастие.
Също успех – най-вече професионален може да очаква и родените под знака на Козирога.
Трудна година и изпитания имат Девите, защото за тях – тя ще бъде под знака на Сатурн, който носи затруднения.
За другите знаци – можем да кажем, че водните знаци, а те са Скорпион, Риба и Рак, ще се радват на успешна година, ще намерят своя път. Те може да очакват и от семейството изненади.
Огнените и въздушните знаци – за тях годината зависи от това какво са започнали през 2007 г. За тях тенденцията и посоката, която са поели, ще продължи и през следващата година на много по-високо равнище. Ако през 2007 г. те са заложили някакви планове или са започнали някакъв бизнес или нова работа, те ще берат плодовете от това, което са започнали.
Това са много обобщени насоки. Астрологията е точна наука. Когато се прави хороскоп на човек, това се съобразява с часа и мястото на раждането му.
Марта МЛАДЕНОВА
 


Сходни връзки

Астрологът Кирил Стойчев: В края на януари ще има правителствена криза | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.61 секунди