изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:54 EET
Бюлетин на ОД"Полиция" - гр. Добрич    
Ред и сигурностПрез изминалите четири почивни и празнични дни  на територията обслужвана от ОД "Полиция" - гр. Добрич  са  регистрирани   12 престъпления и произшествия.

  1. На 31 декември 2007 година, във Второ РПУ - Добрич, е получено съобщение от с. Полк. Минково, общ. Добричка, за това, че неизвестно лице, чрез взлом е влязло в стопанска постройка, намираща се на територията на селото и е извършило кражба на метални изделия с общо тегло около 1600 кг.
  В резултат на предприетите незабавни оперативно - издирвателни мероприятия, по т.н. "горещи следи"  е установен и задържан 41 - годишен мъж от с. Победа, общ. Добричка, с инициали И.А. Задържаното лице е заподозряно в осъществянането на гореописаното престъпно деяние. Металните изделия, предмет на кражбата са открити от полицията, иззети и предстои да бъдат върнати на собственика.
  Работата по изясняването на обстоятелствата около престъпното деяние продължава. И.А. е задържан за срок от 24 часа във Второ РПУ - Добрич.
  По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК.

  2. На 01 януари 2007 година, около 09.00 часа, след получен сигнал от охранителната техника на  магазин за хранителни стоки, намиращ се в района на ЖК"Балик" в гр. Добрич и последвали незабавни оперативни и заградителни мероприятия, организирани от полицейски автопатрули на Сектор "СОД" при ОД"Полиция" - гр. Добрич е задържан 32 - годишен мъж от гр. Добрич, с инициали К.К.
  Последният е заподозрян в това, че непосредствено преди задържането, чрез взлом е влязъл в горепосочения търговски обект и е извършил кражба на известно количество алкохол. При задържането, заподозряното лице е неправило неуспешен опит да напусне района на местопроизшествието и укрие.
  К.К. е задържан за срок от 24 часа в Първо РПУ - Добрич.
   Образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 195 от НК.

  3. След проведени оперативно - издирвателни мероприятия, организирани от служители на сектор"Криминална полиция" при Първо РПУ - Добрич е установен 31 - годишен мъж от гр. Добрич, обявен за общодържавно издирване.
  Лицето се издирвало от служителите на реда във връзка с досъдебно производство.
  След установяването е предаден на съответния полицейски дознател.
      
           През изминалите четири денонощия на територията на област Добрич са възникнали 20 пътно - транспортни  произшествия с един ранен гражданин.

  На 30 декември 2007 година, около 19.50 часа, в района на с. Кочмар, общ. Тервел, възниква пътно - транспортно произшествие при което неустановен до момента автомобил е блъснал 78 - годишна пешеходка от горепосоченото село. След  инцидента, водачът веднага е напуснал района на местопроизшествието и укрил.
  Пострадалата жена с черепно - мозъчна травма и фрактури в областта на лявата ръка и левия крак е настанена за лечение в МБАЛ - Добрич. Има опасност за живота й.
  Служители на РПУ - Тервел и ОД"Полиция" - Добрич, провеждат активни оперативно - издирвателни мероприятия за установяването и задържането на избягалия от местопроизшествието водач. Тези мероприятия продължават и в момента.
   Образувано досъдебно производство.
  Във връзка с горния случай, ОД"Полиция" - гр. Добрич, се обръща с молба към гражданите станали свидетели на пътно - транспортното произшествие, да се обадят в най - близкото РПУ, РПУ - Тервел или на дежурните служители  в дирекцията.

  За времето от 04.30 часа на 29 декември 2007 година до 13.00 часа на 01.01.2007 година, от служители на РПУ - Шабла, РПУ - Каварна, Първо РПУ - Добрич и РПУ - Албена са установени шестима водачи на леки автомобили, управлявали след употреба на алкохол над 1.2 промила, а именно Д.А./25г./ румънски гражданин; С.С./30г./от гр. Каварна; Е.С./26г./ от с. Стефаново, общ. Добричка; М.И./33г./от гр. Шабла; В.И./44г./от с. Оброчище, общ. Балчик и Г.Р./24годишна жена/ от гр. Търговище.
  Техническите средства с които са изпробвани водачите са отчели съответно 1.54/Д.А./, 1.24/С.С./, 1.54/Е.С./, 1.46/М.И./, 1.37/В.Й./ и 1.3/Г.Р./.
  Непосредствено преди установяването на наличието на алкохол последните двама водачи - В.Й. и Г.Р. са допуснали пътно - транспортни произшествия с материални щети. В.Й. се ударил в ограда на частен дом в района на с. Оброчище, а 24 - годишната Г.Р., в района на с. Кранево, общ. Балчик, е загубила над  управлявания от нея автомобил, излязла е от платното за движение и се  преобърнала.
  Управлението на МПС след употреба на алкохол над 1.2 промила е престъпление по чл. 343"Б", ал.1 от НК. 
  

  През четирите денонощия поделенията на ОД"ПБЗН" - Добрич са участвали в гасенето на един пожар, без нанесени материални загуби и една аварийно - спасителна дейност, изразяваща се в отстраняване на опасен предмет от покрив на жилищен в района на ЖК"Иглика" в гр. Добрич.   

02 януари 2008 година    ОД"Полиция" - гр. Добрич 

 


Сходни връзки

Бюлетин на ОД"Полиция" - гр. Добрич | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди