изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:22 EET
ВЯТЪР СЪС СКОРОСТ ДО 20 М/СЕК. ЗАКОТВИ 18 КОРАБА ПОД НОС КАЛИАКРА    
Новини

Според синоптиците и утре времето се очаква да бъде ветровито и студено

Днес бурният вятър, разразил се още през нощта, закотви 18 кораба на международната котвена стоянка под нос Калиакра, съобщи началникът на Гранична полиция Ваньо Иванов. По данни на Гранична полиция, в морето скоростта на вятъра е между 15-20 м/сек., като вълнението е съответно 3-5 бала, каза още В. Иванов. Сред корабите, които изчакват по-добро време, има български, руски, украински съдове, та дори и кораб, плаващ под флага на Коморските острови.



 

 

 

 Силният вятър и лошото време станаха причина да се затвори и пристанището в Балчик, съобщиха от порта. Оттам уточниха, че няма кораби, които да чакат за товарене или разтоварване.

От местното подразделение на НИМХ заявиха, че на територията на цялата област скоростта на вятъра е между 18-20 м/сек. Само до обяд снежната покривка в Добрич вече бе достигнала 5 см, като температурата бе -2.4 градуса по Целзий. Дежурният в метеостанцията заяви, че и днес не се очаква подобрение на времето. Според предварителната прогноза ще продължи да духа вятър и да вали сняг.

Дежурният в Областния съвет за сигурност на населението заяви, че през деня не са постъпвали данни за населени места без ток и вода на територията на Добричко.

Пътищата в цялата област са проходими при зимни условия, като 10 машини непрекъснато почистват пътните артерии, каза дежурният от Областно пътно управление. Въпреки това от институцията препоръчват да не се пътува, ако това не е наложително, тъй като на много места има заледени и трудно проходими участъци.

В късния следобед заради силните пориви на вятъра се образоваха големи снегонавявания в района на Стожер, по пътя Добрич - Варна. До 15 часа служители на Гражданска защита бяха изтеглили 4 автомобила, които са се подхлъзнали на заледени участъци в района на селото и са паднали в канавки, съобщи за НДТ директорът на ГЗ Живко Гочев.   

От Автогара - Добрич, заявиха, че по всички направления през деня вчера са се движили автобуси, но не изключваха с приближаването на вечерта да бъдат спрени автобусите, тъй като в цялата област се трупали преспи, въпреки почистването, заради силния вятър и снеговалеж. НДТ

 


Сходни връзки

ВЯТЪР СЪС СКОРОСТ ДО 20 М/СЕК. ЗАКОТВИ 18 КОРАБА ПОД НОС КАЛИАКРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди