изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 10:36 EET
Стотици коли блокирани по пътищата    
Новини Три военни автомобила с висока проходимост от поделение 32420 тръгнаха по пътя Русе-Разград за района на село Писанец, за да евакуират затрупани в снега хора и закъсали автомобили.

Решението за участието на военната техника в спасителната операция бе взето на извънредно областно заседание. Помощта от военните е поискана от областния управител. На място ще бъде изпратен и танков влекач. Колони от автомобили са закъсали в снега на пътя Русе-Варна и по-точно в отсечката между село Писанец и Русе (между селата Писанец и Бъзън). Над 100 са закъсалите в преспите автомобили, а заради силния вятър е почти невъзможно снегопочистването на пътя там, уточни директорът на Гражданска защита Андрей Иванов, цитиран от Дарик.
След като бъдат извозени, закъсалите на пътя граждани ще бъдат настанени в русенските села Писанец и Бъзън, увериха от областната администрация. Хората ще могат да се настанят в местните училища и детски градини, където е осигурено отопление.
От 17 часа бе спряно движението на всички коли от Русе към Силистра, съобщиха от областната администрация. Три часа преди това бе забранено излизането на автомобили от Русе към Разград и Варна.
Около 40 деца са закъсали в автобус по пътя Чуката – Карандила над Сливен поради снежните преспи в Сливенския балкан, съобщи БНР, цитирано от БГНЕС. Автобусът е оборудван с вериги, но преспите са над 1 метър и е невъзможно да продължи, съобщиха от общината. Изпратен е трактор и моторизирана военна машина, за да измъкнат автобуса с екскурзиантите от Бургас. Децата ще бъдат настанени в хотел в Сливен, съобщиха още от сливенската администрация.
Затворен за движение е пътят Провадия-Дългопол-Айтос, съобщиха от областната администрация във Варна. Затворен е и пътят Суворово-Ветрино. Поради закъсали автомобили е отклонено движението от пътя Провадия-Варна, като в момента се използва трасето през село Неофит Рилски.
Екипите на Гражданска защита изтеглиха закъсали автомобили и в пътните участъци Добрич-Варна, Стара Загора-Казанлък.
Южният подходен път към автомагистрала "Тракия" до Карнобат е задръстен от аварирали камиони, съобщи кметът на града Георги Димитров.
По разпореждане на областния управител на Старозагорска област Мария Нейкова и с решение на Областния съвет за сигурност и управление при кризи, движението на автомобили по пътищата на областта трябва да се извършва задължително с вериги. Разпоредена е и евакуация на с. Селци, съобщи БТА, като се позова на кризисния щаб. Падналият през последното денонощие сняг направи комуникацията със селото невъзможна. (Кои села още са откъснати от света - вижте линка)
Заради снегонавявания е затруднено и движението в района на Витиня, на магистралния участък на Околовръстното шосе и в участъка Богров - Яна. В районите на Владая, Бистрица, Златна рибка, Горни и Долни Богров, Костинброд и Банкя денонощно работят средно по шест машини, които непрекъснато ринат снега.
Не е задължително преминаването през прохода Предел с вериги за леките автомобили, но водачите им трябва да имат готовност да ги поставят при нужда, информираха от полицията.
В сряда сутринта два тира се врязаха в мантинелата на автомагистрала „Тракия”. Пострадали няма, а авариралите камиони не пречат на трафика, съобщи Bulphoto.

dir.bg

 


Сходни връзки

Стотици коли блокирани по пътищата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди