изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 15:11 EET
ЗИМАТА НИ ПАРАЛИЗИРА    
Новини Силният вятър прекъсна електрозахранването. Населени места в областта и Добрич град останаха без вода. Хората изкупуваха минералната вода и хляба в магазините в града, а коли на двата големи хлебозавода стояха натоварени в дворовете и не можеха да извършат регулярните си зареждания с насъщен. Въпреки почистването на пътните артерии в областта и града - множество коли закъсваха по пътищата. Даже влаковете се движеха с голямо закъснение

 

Извилият се бурен вятър над Добрич и областта, както и падналият през нощта снеговалеж парализираха областта. Вчера сутринта голяма част от областта осъмна без електрозахранване и вода. В сутрешните часове от Областния съвет по сигурност заявиха, че без ток са 52 населени места в Добричко, а 12 села и градът - без вода. До 56 села от община Добричка сутринта изобщо нямаше път, като с кола можеше да се стигне само до 12 села от общината. Затрудненото движение по пътищата стана причина специален екип от община Добричка с високо проходима кола да тръгне за село Одърци, където родилка чакаше да бъде извозена към болницата в Добрич. До редакционното приключване на броя на НДТ все още жената не бе извозена до здравното заведение.

В ранния следобед вчера все още 24 населени места бяха без електрозахранване и 10 без вода. Снежната покривка в областта е средно между 30-40 см, съобщиха от Областния съвет по сигурност, като вятърът е на пориви и на откритите места е със скорост над 10-12 м/сек., допълни още дежурният. Затруднено бе снабдяването с хляб, тъй като всички пътища от и за Добрич са затворени. Липсата на вода стана причина до обяд да бъде обрана минералната вода в търговската мрежа. Множество коли на двете фирми-хлебопроизводители чакаха отваряне на пътищата, за да доставят насъщен в областта и страната.

ТАКА И НЕ БЕ ОТВОРЕНА

нито една от пътните артерии. От Областно пътно управление заявиха, че 30 машини почистват пътищата в областта от републиканската пътна мрежа, но нахалос, защото вятърът продължава да образува навявания и преспи. Почти през цялата нощ са работили и колите на "Шеле", които имат ангажимент да извършват почистването на пътните артерии в града. През деня 7 грейдера почистваха улиците на Добрич.

ВОДАТА

бе спряна заради липса на ток по три от помпените станции на магистралния водопровод от Шабла, съобщи управителят на водното дружество Величко Василев. Към 15.30 ч. стана ясно, че около 18 водата в града ще бъде пусната, но ще бъде спряна около 22 часа.

РЕЖИМ НЯМА,

бе категоричен Василев, но поясни, че спирането се налага от сътресенията в елзахранването, както и от факта че водоемите на града и цялата мрежа са напълно изпразнени.

Към обяд автобус на "Метро" и няколко коли бяха закъсали на Дебрене. Цял ден екипи на Гражданска защита издирваха закъсали коли в района на Спасово. Към 16 часа, въпреки работата на множеството екипи по възстановяването на нормалния ритъм на живот на областта, все още 28 населени места бяха без ток, а 21 - без вода.

БЕЗ ВЕСТНИЦИ

беше областта през вчерашния ден. Въпреки, че бяха отпечатани и достигнаха от столицата до Варна, изданията не успяха да заредят павилионите в Добрич и областта, което значи, че живот и здраве, ако е рекъл вятърът, днес ще четете и стари и нови вестници. Ако ли пък не - в събота и неделя ще завивате буркани с вестникарска хартия.

ЗИМАТА НИ ПАРАЛИЗИРА,

защото въпреки предупрежденията на метеоролозите, за пореден път останахме изненадани, че при нас духа силен вятър и вали сняг и времето не е като на тропиците. Да е спорна новата 2008 година и да се надяваме, че тази зима ще ни е последна, пък от догодина - тя ще ни изненадва като не идва, а може би тогава лятото ще ни парализира. Защото в България всеки сезон е бедствие - без значение дали има сняг, дъжд или суша. НДТ

 


Сходни връзки

ЗИМАТА НИ ПАРАЛИЗИРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди