изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 06:43 EET
Корабът „Ванеса” два пъти отказал помощ    
НовиниПотъналият в Керченския пролив товарен кораб „Ванеса” е получил предупреждения за сложните метеорологични условия, каза ръководителят на пресслужбата на Министерството на извънредните ситуации на Украйна Игор Крол.

Крол каза, че по време на инцидента корабът два пъти е отказал помощ, предаде Интерфакс, цитирана от БГНЕС. Според експерти вероятната причина за корабокрушението е повреда на борда в резултат на удар на вълна. Крол посочи, че в издирвателните работи на брега участват 160 спасители на Министерството на извънредните ситуации, а в морето са четири спасителни кораба. Крол каза още, че засега не е открит закритият спасителен плот от „Ванеса”, което оставя възможността да бъдат открити живи членове на екипажа.
Спасителната операция е продължила през цялата нощ, съобщиха от специално създадения регионален щаб по издирването. Корабите в зоната на Керченския пролив и Азовско море са били предупреди за издирването през нощта на безследно изчезналите моряци от “Ванеса”. Възможно е днес метеорологичните условия да попречат на активните издирвателни работи. В района на корабокрушението има вълни от 2-2,5 метра, скоростта на вятъра е до 30 м/сек, температурата на въздуха - минус 12-14 градуса. Корабите, които участват в издирването, се обледяват бързо. Днес в морето излизат буксирни кораби, ще излетят хеликоптери МИ-8 - руски и украински. Гранични отряди от разсъмване започнаха да извършват оглед по бреговата ивица, предаде ИТАР-ТАСС.
Личността на спасения моряк е установена- това е вторият механик Николай Димитров. Той е разпознал единия от намерените двама загинали моряци - Георги Желев, който е бил старши механик. Димитров не е могъл да разпознае другия член на екипажа. Самият Димитров е в болница в град Темрюк. От болницата съобщиха, че морякът има силно преохлаждане на организма, предаде Newsru.
dir.bg
 


Сходни връзки

Корабът „Ванеса” два пъти отказал помощ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди