изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:13 EEST
Разказът на оцелелия от ”Ванеса” моряк    
Новини Все още имам надежда да намерят живи хора на спасителния плот в Азовско море, каза за БТА отговорникът по сигурността във фирма "Борд Марин" в Бургас Дончо Костадинов.

Дружеството менажира потъналия вчера при Керченския пролив кораб "Ванеса".
Костадинов поясни, че Азовско море няма високата соленост на Черно море и така водата замръзва по-лесно. Една от версиите за инцидента е, че вълните са обледенили кораба и той е натежал.
Костадинов каза, че е разговарял с оцелелия моряк Николай Димитров по телефона. Той е прекарал във водата повече от 10 часа с термозащитното облекло. "Това опровергава твърденията тук в България на "експерти", че човек в тази вода може да оцелее 15 минути. С такова облекло може да се изкара денонощие и половина, дори две. Затова се надявам да има още оцелели", каза Костадинов. Той напълно изключи вероятността за претоварване на кораба. Според показателите си "Ванеса " е с бруто тонаж 1853. Корабът може да поеме до 3 500 тона товар. Бил е натоварен с 2 945,1 тона. "Никога не се е случвало да претоварят кораб. Ако това се случи, то разтоварването става още на пристанището", каза Костадинов.
Още вчера той обясни за БТА, че капитанът на плавателния съд му е съобщил малко преди 2 часа в нощта на инцидента, че има обледеняване на левия борд и че е чул пропукване. Нахлула е вода в танковете и хамбарите. Всичко това е довело до загуба на плавателност на "Ванеса". Оцелелият моряк обяснил, че всички от екипажа са напуснали кораба с термокостюми. Те са били на мостика дълго време преди да напуснат "Ванеса".
Корабът потъна вчера в Азовско море около 7,30 часа сутринта. Екипажът е бил от 10 души българи и един украинец. Официалната информация засега е, че са открити две тела на моряци от екипажа и един оцелял. dir.bg
 


Сходни връзки

Разказът на оцелелия от ”Ванеса” моряк | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди