изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:45 EET
15 ЧАСА ЗИМЕН СЪРВАЙВЪР ЗА КМЕТА НА ГУРКОВО    
НовиниКметът на балчишкото село Гурково Тодор Георгиев престоя 15 часа на открито в четвъртък срещу петък през нощта.

На обяд той тръгнал от Балчик - да съпровожда колата, която превозвала хляб за селото. Пред тях се движил роторен снегорин, който разчиствал пътя. Разстоянието от 10 километра от града до селото те изминали за 2 часа. Доставили хляб за два дни в Гурково и Царичино и тръгнали обратно към Балчик. Дачията на Георгиев и автомобилът с хляб изостанали от снегорина. Към 18.30 часа колата на кмета закъсала в района на станция “Близка” на военното летище, а другият автомобил бил изостанал на километър и половина от тях.  

“В колата си бях заедно с възрастен съселянин, който искаше да стигне до Балчик. Двамата решихме да останем в нея и да изчакаме да дойдат да ни приберат. Сигнализирахме в общината, но наличната техника беше ангажирана за по-тежки случаи. Останахме блокирани на 5 километра от Балчик и беше невъзможно да тръгнем пеша. Преживяното си беше като в зимен “Сървайвър”. Престояхме близо 15 часа на открито при температура от минус 10 градуса. Двигателят на колата не спря през цялата вечер. Нафтата на хлебаря свърши към 03.30 часа. Колата му изгасна напълно и човекът стоя на студено. Направо му се чудя как оцеля” - разказа за НДТ кметът Тодор Георгиев. 

Едва около 8 часа сутринта той и неговият съселянин са били извадени от снежните преспи. НДТ

 


Сходни връзки

15 ЧАСА ЗИМЕН СЪРВАЙВЪР ЗА КМЕТА НА ГУРКОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди