изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:59 EET
НОВ КОНСОРЦИУМ ПОЕМА РОЛЯТА НА ЕВРО-ИНФО ЦЕНТРОВЕТЕ    
Новини
На 6 и 7 февруари в Брюксел в присъствието на еврокомисаря по разширяването на ЕС Гюнтер Ферхойген ще стартира с грандиозно представяне новата мрежа "Enterprice Europе Network", финансирана по програма " CIP" на ЕК. Към нея от началото на тази година се присъединява консорциум от 13 български организации, сред които досегашните евро-инфо центрове, БАН и БСК. Както НДТ вече писа, проектът, по който работеха досега ЕИЦ, включително и този в Добрич, приключи в края на миналата година. Сега тези структури ще работят в рамките на мрежата.

 Тя ще предлага както досегашните услуги на ЕИЦ, така и информация по внедряване и трансфер на нови технологии и ноу-хау. Ще се осигурява информация за европейската политика. Целта е да се подобри търсенето на партньори, както и трансферът на технологии.
Предвижда се новият консорциум също да бъде представен от всяка от организациите, които участват в него. Предстои да се уточни и датата, когато това ще се случи и в Добрич, съобщи Татяна Гичева -ръководител на досегашния ЕИЦ в Добрич. В момента са разпратени анкетни карти до досегашните партньори и клиенти на центъра, за да отговорят те на въпроси, свързани с ефективността на работата му.
Приоритетна задача за консорциума през тази година ще бъдат малките и средни предприятия. Ще се обръща внимание и на подрастващите - за развитието им в дух на предприемачество. Очаква се през следващите седем години близо 2 милиона фирми от цяла Европа да се възползват от услугите на новата мрежа, да се получат поне 500 000 запитвания по различни въпроси, да се организират 30 000 кооперационни борси.
 


Сходни връзки

НОВ КОНСОРЦИУМ ПОЕМА РОЛЯТА НА ЕВРО-ИНФО ЦЕНТРОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди