изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 06:51 EET
Страхувам се за живота си, заяви отстраненият зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов    
НовиниСофия. “От няколко месеца по медиите започна разсекретяване на оперативна разработка на МВР, в последствие тя започна да се разсекретява и от Илия Илиев, а след това и от министър Румен Петков, който посочи мен и колегите ми с имената, с длъжностите, посочи ни като хора, работили по организирана престъпна група.

С отстраняването ни от длъжност аз съм поставен в много неизгодна позиция, чувствам се застрашен, а агентурата ни е най-много застрашена”, заяви в предаването на Нова телевизия “Коритаров LIVE” отстранения от поста зам.-директор на ОДП - Разград Тодор Димов. Той подчерта, че в момента се страхува за живота си, този на семейството му и на неговите колеги. “По случая “Куйович” интересното е не хероинът, който преминава през страната ни за Европа, а производството на амфетамини в България и трафикът му към Турция и Сирия, защото става въпрос за много пари”, каза още Димов. “Бях притеснен от факта, че се прояви изключителен интерес по тази разработка, от страна на Валентни Петров, тогавашен директор на полицията. Когато започнахме да работим по Куйович колеги от ГДБОП ме предупредиха да не да го правя, защото ще бъда “изпържен”. Съветът им беше въобще да не се занимавам. Те са били наказвани от Валентин Петров, когато са работели по Куйович”, посочи Тодор Димов. Той заяви, че пред специализирана комисия би споделил повече данни, но само, ако тя наистина е независима. “Въпреки предупреждението не съм изпитвал никакво съмнение в ръководството на МВР. Убедеността ми се разклати, когато Петров дойде да вземе документите за тази разработка през почивен ден. Аз много се притесних от факта, че на базата на оперативна комбинация се изгради друга, лична комбинация, за някакви лични цели. Това не е обичайна практика, можеше документите да бъдат изискани по съответния ред. Според мен този интерес не е случаен”, обяви отстраненият зам.-директор на ОДП - Разград. “Няма как аз да съм подвел грозно бившия главен секретар Илия Илиев”, категоричен бе Димов.
Според него всичко това са интриги в МВР, като има и икономически интереси и борба за власт, вътре в МВР.
Димов бе категоричен че има много опитни хора – бивши и настоящи служители на МВР, които работят за организираната престъпност и водят контраразузнавателна дейност срещу агентите на МВР.

Военно-окръжна прокуратура ще проверява твърденията на отстранения зам.-директор на ОДП - Разград
07 януари 2008 | 15:42 | Агенция "Фокус"
София. Главният секретар на МВР главен комисар Валентин Петров е изпратил писмо до Военно-окръжна прокуратура за проверка на твърденията на Тодор Димов, отстранения от поста заместник-директор на ОДП - Разград. Това стана ясно на пресконференция в МВР, която продължава и в момента, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Според Валентин Петров - твърденията на Тодор Димов са неверни.
Тодор Димов бе отстранен от поста заместник-директор на ОДП - Разград във връзка с разкрития около случая "Будимир Куйович".
Очаквайте подробности.
Людмила СПАСОВА

Валентин Петров: Няма данни служители на МВР да „слагат чадър” върху канали за амфетамин и хероин
07 януари 2008 | 16:09 | Агенция "Фокус"
София. Главният секретар на МВР главен комисар Валентин Петров е поискал Военно-окръжна прокуратура да провери твърденията на отстрани от длъжност заместник-директор на ОДП – Разград Тодор Димов, изнесени в медиите. Димов твърди, че Валентин Петров имал финансов интерес от каналите за хероин и амфетамин от и за Турция. На пресконференция в МВР главен комисар Валентин Петров посочи, че действително е иззел документите по случая „Будимир Куйович” в неработен ден. По думите му – това е станало, защото той имал опасения „че могат да бъдат скрити документи, уличаващи полицаите в неправомерни действия”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Валентин Петров бе категоричен, че няма данни служители на МВР да „слагат чадър” върху каналите за амфетамин и хероин. Той нарече „смехотворно” твърдението на Тодор Димов, че главният секретар има финансов или личен интерес от тези канали.
Все още паспортът на Будимир Куйович не е издирен. „По случая изобщо не става дума за оперативна комбинация, става дума за издаване на документ, който е неистински”, каза Валентин Петров. Той бе категоричен, че той не би подписал документ, с който да бъде разрешено издаването на паспорт на Куйович. „Бивши колеги се опитват да създадат впечатление, че това е практика в МВР”, посочи Петров, и подчерта, че издаването на фалшиви паспорти не е практика във ведомството. Той уточни, че след издаването на паспорта на сръбския наркотрафикант „не са извършени почти никакви действия”.
Главният секретар на МВР посочи, че вероятно може да има опасност за хората, работили по разработката, но за това не е виновен никой от действащите служители на МВР. Той бе категоричен, че след проверката на Прокуратурата по случая „ще стане ясно каква е истината”.
Относно твърденията на Тодор Димов, Валентин Петров заяви: „Съчувствам на тези колеги и тяхната примитивна позиция. Нормално е те да не питаят добри чувства към мен и хората, извършили проверката”. Петров каза още, че не смята да изпада в „махленски спор” по медиите.
Валентин Петров посочи още, че в документите по разработката, свързана с Будимир Куйович, няма информация за четири тона хероин.
Галина ГИРГИНОВА

 


Сходни връзки

Страхувам се за живота си, заяви отстраненият зам.-директор на ОДП-Разград Тодор Димов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди