изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:50 EET
АВТОБУСИТЕ ЩЕ ВОЗЯТ НА НОВИ ЦЕНИ    
НовиниВ най-скоро време ще има нови цени на билетите по всички направления извън града. Това съобщи за НДТ управителят на "Пътнически превози" инж. Валентин Василев. "Непрекъснатият растеж на горивата е причина за увеличение на цените на билетите. В момента сме в процес на подготовка на документите и до седмица-две ще има нови цени по всички направления. Средно увеличението на билетите ще е между 15-20 %" - каза още Василев.

Припомняме, че от 11 декември се пътува по-скъпо с автобус до София. Цената на билета в едната посока бе увеличен с два лв. - от 29 на 31 лв. Вчера от билетния център на "Етап - Груп" съобщиха, че все още няма пуснати автобуси по линията Добрич - София. Те бяха спрени от движение на 2 януари заради лошото време. Засега единствената връзка на добруджанци със столицата остава жп-транспортът.
По данни от ЖП-гара Добрич средно на ден се извозват между 400-450 души, което е два пъти повече от нормалния пътникооборот. Ръководителят на жп-подразделението в града инж. Димитър Василев заяви за НДТ, че в критичните дни - 3 и 4 януари, пътникопотокът е достигнал до 600 души. "Досега само веднъж от столицата ни отпуснаха допълнително един спален и един вагон-кушет. В момента отново водим разговори с управлението в столицата към "Албена"-та да бъдат пуснати отново допълнителни кушет и спален вагон" - каза Василев. Движението на влаковете от и за гара Добрич е нормализирано, допълни още той. Вчера влакът от София е пристигнал само с 15 минути закъснение.
 


Сходни връзки

АВТОБУСИТЕ ЩЕ ВОЗЯТ НА НОВИ ЦЕНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди