изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:01 EEST
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е В ХАОС ОТ СНЕГА. 39 СЕ ПОТРОШИХА ЗА ДЕНОНОЩИЕ    
Общество

Задава се хаосът на кишата, след него - и на грипа

39 добричлии с различни счупвания са потърсили медицинска помощ в Спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение само през предходното денонощие, съобщи за НДТ началникът д-р Георги Димитров. 19 от по-сериозно пострадалите са настанени в Отделението по ортопедия и ревматология. Началникът му д-р Митко Георгиев сподели, че не си спомня да са приемали толкова много пациенти за едно денонощие. На част от тях предстои да бъдат извършени операции.



 

Най-чести са счупванията на китки, доста са и добричлии с потрошени глезени. Според д-р Георгиев, най-тежки са фрактурите на бедрената шийка, на бедро и на раменна кост. Началникът на отделението каза, че разполагат с достатъчно гипс за пациентите.

Хаосът от снега продължава. С него се изостря и недоволството на добричлии. Мнозина недоумяват как ще започнат при това "почистване" на тротоарите учебните занятия на 10 януари и смятат, че има реални условия да се стигне дори до непоправими инциденти, не дай, Боже!. Вече се задава и хаос от киша - никой не извозва сняг от центъра на града, а и откъдето и да е. Това е само един спомен от близкото минало. Непроходими се очертава да останат и малките уличики.  Лекари вече предупредиха, че са възможни епидемии от замърсения град, а са убедени, че кишата ще предразположи хиляди добричлии към простудни заболявания и евентуално към грипна епидемия.

Появиха се и първите коментари какво са загубили жителите на Добрич през първите два дни на снежна блокада. Сметките са приблизителни, но са и силно обезпокояващи. Примерно, ако във Варна работят около 5000 добричлии и надницата им е средно 30 лева /в действителност тя е доста по-голяма/, само за два дни на блокада в Добрич не са влезли 300 000 лева. Колко са фирмените загуби? Много, ама много. Ако собствениците на фирми поискат да говорят по медиите, тъжно ще стане на някои първи хора. Мнозина недоумяват защо не е поискана от държавата помощ, след като сами сме неспособни да излезем от преспите. НДТ

 

ОРТОПЕДИЯТА - ПРЕПЪЛНЕНА ОТ ПОСТРАДАЛИ ОТ ЛЕДА

 

ТЕРМОМЕТЪРЪТ ОТЧЕТЕ ВЧЕРА РЕКОРД ЗА 100 ГОДИНИ

 

Д-Р ДЕМИРОВ:ПАК ЛЕКАРИТЕ ЩЕ ОБЕРАТ НЕГАТИВИТЕ ЗАРАДИ ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е В ХАОС ОТ СНЕГА. 39 СЕ ПОТРОШИХА ЗА ДЕНОНОЩИЕ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ДОБРИЧ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е В ХАОС ОТ СНЕГА. 39 СЕ ПОТРОШИХА ЗА ДЕНОНОЩИЕ
Автор: Anonymous да 2008-01-10 @ 12:53 EET

след като , никой  не желае да вземе мерки,крайно времее журналистите поне да влизат в ролята си

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди