изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 15:42 EEST
Пламен Марков става селекционер на националния отбор по футбол    
Спорт София. Пламен Марков ще бъде назначен за селекционер на националния отбор на България, научи Агенция "Фокус". Бившият наставник на „трикольорите” се е договорил с президента на БФС Борислав Михайлов по условията на контракта си.

Задачата на Марков ще бъде да подготви националите за предстоящите квалификации за световното първенство в ЮАР през 2010 г. и да ги класира на големия форум.
Вариантът британецът Тери Венейбълс да води националите окончателно е отпаднал.
Очаква се Пламен Марков да бъде официално утвърден на следващото заседание на Изпълкома на БФС в средата на януари.

Агенция "Фокус" припомня:
Пламен Марков ще води за втори път националния отбор. Той поема тима през лятото на 2002 г. и е начело на „трикольорите” общо 21 мача. Класира тима за европейското първенство в Португалия и става вторият български треньор, класирал българския национален футболен отбор на европейско първенство.
Тимът ни се представя обаче крайно неубедително на Европейското първенство през 2004 г. под ръководството на Пламен Марков. След 3 изиграни мача и 3 загуби старши-треньорът подава оставка и се връща отново във "Видима-Раковски" (Севлиево). След това, през 2006 г., се връща в ЦСКА, а в началото на 2007-а г. е освободен от своя пост.
За последно специалистът води мароканския Уидад (Казабланка) от август 2007-а. През декември той официално бе освободен заради слабиу резултати.
 


Сходни връзки

Пламен Марков става селекционер на националния отбор по футбол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.23 секунди