изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 15:06 EET
18 МАШИНИ ЧИСТЯТ ПЪТИЩАТА В ОБЛАСТТА    
НовиниОт пресслужбата на областната администрация вчера съобщиха, че през целия ден 18 машини са опесъчавали и почиствали републиканската пътна мрежа на територията на областта.

Въпреки това предупреждават, че е забранено движението на тежкотоварните камиони с ремаркета и полуремаркета и без вериги, защото пътищата в областта са проходими при тежки зимни условия. По всички направления от междуградския транспорт автобусите вчера са се движили със затруднения. Във всички общини са рабитил машини за почистване на общинската пътна инфраструктура, но на места навявания са създавали затруднения на техниката. В община Шабла вчера в ранните часове на деня са били разчиствани навявания по пътя Шабла - Горичане - Пролез, Крапец -Дуранкулак, Шабла - Дуранкулак - Граничар, добавят още от пресслужбата на областната администрация. Два  ТИР-а са закъсали вчера в Генерал Тошево, като е била създадена своевременно организация по тяхното изтегляне.
Областният управител Динчер Хаджиев призовава кметовете на общините в областта да предприемат адекватни и ефективни мерки относно необходимостта от почистване на натрупаните отпадъци, добавят още от пресцентъра.
Затруднено бе и водоподаването в някои части в областта. Без вода бяха селата Гурково, Драганово, Бранище, Пчеларово. Екипи на "ВиК" са предприели мерки по възстановяване на водоподаването. Заради възникнали три аварии е било нарушено водоподаването и в Тервел.
Днес от 9.30 ще се проведе заседание на Щаба за координация при усложнена зимна обстановка, допълват от пресслужбата. За НДТ областният управител Динчер Хаджиев коментира, че се очаква бедственото положение да бъде отменено.
 


Сходни връзки

18 МАШИНИ ЧИСТЯТ ПЪТИЩАТА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди