изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:54 EEST
В ЗООПАРКА ОЩЕ ЧАКАТ ЕЛХИЧКИ    
НовиниЕзерото там замръзна, птиците са прибрани, кенгуруто се топли

Нито една елхичка не е занесена в Центъра за защита на природата и животните в Добрич. Там вярват, че причината не е нежеланието на добричлии да разнообразят менюто на преживните животни, а в метеорологичните условия. Още в началото на новата година от зоопарка призоваха добричлии, които имат желание да зарадват животните в зоопарка с елхови иглички в менюто им, да занесат там елхичките след свалянето на украсата. Или да ги оставят до контейнерите за смет, откъдето те ще бъдат извозени. Елховите клонки са деликатес за бизони, коне, цакели и козички. Традиционно менюто им  включва концентриран фураж, сено, люцерна, овес и ечемик. Акцията се организира за втора поредна година. Идеята е взаимствана от зоопарк в Швейцария.
Животните в зоапарка в Добрич нямат проблем със сериозните студове през последните дни, тъй като голяма част от тях не са претенциозни към ниските температури, обясниха оттам. За къщичката на кенгуруто е осигурено отопление. Птиците също са прибрани, тъй като езерото е замръзнало.
 


Сходни връзки

В ЗООПАРКА ОЩЕ ЧАКАТ ЕЛХИЧКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди