изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 05:51 EET
ДОБРИЧ Е БИЛ ЗАСТРАШЕН ДА ОСТАНЕ БЕЗ ГАЗ    
НовиниВ дните, когато снегът блокира Добрич, е имало опасност областният град да остане и без газоподаване, научи НДТ от лицензирания доставчик на газ "Черноморска технологична компания". Още на 2 януари, когато паднаха първите сериозни снегове, АГРС-а, който е до завод "Хан Аспарух" останал без ток. Тогава включили агрегатите, но и тяхното гориво свършило. Без подгряване на газа при АГРС-а, е можело подаването към целия град да бъде преустановено. Гориво е било доставено от екип на ЧТК. Била е осигурена и восокопроходима техника, за да може да се            обезпечи работата на станцията.

Вече започна прелетът на дивите птици, коментираха от Районната ветеринарно-медицинска служба. Оттам добавиха, че продължават да са в сила мерките, които бяха предприети във връзка със сигналите за птичи грип в Европа.  До момента не е намерена нито една мъртва птица по Добруджанското Черноморие. Службите в община Шабла имат готовност да обхождат района с високопроходима машина  и постоянно се правят огледи, коментира началникът на РВМС д-р Калинков.  
 Около 10 000 диви птици са долетели на Дуранкулашкото и Шабленско езера напоследък заради падналите студове, съобщи Павлин Павлов от дружеството на орнитолозите в Шабла. Птиците са по-малко спрямо 2006 г., когато беше пик на прелета на птиците. Прогнозата му е, че броят на птиците ще се увеличи, ако продължи тенденцията на зверски студове. Според орнитолога, опасността от пренасяне на заразата от птичи грип върху хората в резултат на консумация на месо е нищожна, тъй като кулинарните традиции на българина не предполагат консумация на птичи продукти без сериозна термична обработка.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ Е БИЛ ЗАСТРАШЕН ДА ОСТАНЕ БЕЗ ГАЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди