изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:54 EEST
КЗП е спряла от реализация на пазара няколко вида стоки, опасни за потребителите    
ЕкологияСофия. Комисията за защита на потребителите (КЗП) е издала заповед за спиране от реализация на пазара на четири вида опасни за потребителите стоки. Това съобщи за Агенция „Фокус” председателят на КЗП Дамян Лазаров.

Първата стока е гума за триене в няколко цвята – червен, син, жълт, опаковани в целофан, с произход от Малайзия. Стоката се продава без етикет на български език и без информация за потребителя за това откъде е тази стока, кой е нейният производител и други. Освен това спрени за реализация на пазара са детски суитчъри с ботушки, качулки и връзки. Цветове са синьо-бяло и розово-бяло. Стоката се предлага с етикети на български език, но съмненията на комисия са за това, че връзките на качулките са опасни. Те подлежат на изследване и, ако бъде установено, че са безопасни за потребителите, ще бъде отменена заповедта. Ако не – стоката ще бъде изцяло спряна от разпространение.
Друга опасна стока, която комисията е спряла от реализация на пазара, са домашни чехли, за които има съмнения, че са с високо съдържание на формалдехид. Спрени за реализация на пазара са и комплект шал, шапка и ръкавици, със съмнение относно съответствията с нормативната база за безопасност. Шапките са плетени с черен цвят. Стоките, в това число и домашните чехли, са внос и липсват документи, които да дават основание за това, че трябва да се направят съответните изследвания, преди да бъдат пуснати на пазара.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

КЗП е спряла от реализация на пазара няколко вида стоки, опасни за потребителите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди