изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:54 EEST
Цветан Цветанов: ГЕРБ и СДС могат да проведат предсрочни избори    
Политика

Лидерите на ГЕРБ и СДС - Цветан Цветанов и Пламен Юруков, са на мнение, че са необходими предсрочни парламентарни избори, заради несправянето с възникналите ситуации в страната. Според Цветанов в момента Симеон Сакскобургготски има реален шанс да влезе в историята като подкрепи една промяна в управлението.



Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в ефира на Нова телевизия, че ГЕРБ и СДС биха могли да обединят усилията си за провеждането на предсрочни парламентарни избори, „защото ние сме най-голямата парламентарно представена група в Европейския парламент, а „сините" са най-голямата парламентарна дясна група в българския парламент.

„С демократични процедури бихме могли да направим необходимите предпоставки за предизвикването и провеждането на предсрочни парламентарни избори", категоричен беше Цветанов. Според него това е възможно, тъй като в момента има нарастване на социалното напрежение, заради неспособността на управляващите да се справят с реалните проблеми във всички сфери.

Пламен Юруков: Няма обективни условия за предсрочни парламентарни избори

Лидерът на СДС Пламен Юруков, който също беше гост в студиото на Нова телевизия, заяви, че синята партия също иска предсрочни парламентарни избори, но в момента няма необходимите предпоставки за такива.

„СДС е в опозиция и съвсем естествено всяка опозиция да иска предсрочни парламентарни избори. Още повече, че на националната конференция, на която аз бях избран за лидер, ние имаме решение за курс към предсрочни избори. Така че в този ред на мисли е съвсем нормално една опозиционна партия да го иска това нещо", каза Юруков.

Председателят на СДС посочи още, че е необходима смяна на сегашното управление. „Правителството показа по време на учителската стачка, че не може да работи по време на вътрешна криза. Същото стана и с тази изненада сега. Каква беше изненадата - януари месец заваля сняг, 30 или 40 см. МВР хвана един наркотрафикант и се разтресе от скандали", допълни той.

Според него обаче предсрочни избори без промяна на избирателната система, ще доведе до същия тип предизборна коалиция. Той посочи, че промяна в управлението би могла да бъде осъществена, само ако се съберат 121 депутата и ако обществото събере необходимата смелост и енергия, както това стана преди 10 години. Като цяло обаче Юруков не беше оптимист, че това ще се случи.

Пламен Юруков посочи, че СДС е поело твърдо курс към участие в следващото управление.

Той заяви, че при едни парламентарни избори може да се очаква партията му да спечели 18-19 депутатски места. „СДС има огромен потенциал за управление", допълни Юруков.

Цветан Цветанов: Необходими са промени в изборното законодателство

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов настоя, че са необходими промени в изборното законодателство. Той посочи, че чрез единствения си депутат в Народното събрание Лъчезар Иванов ГЕРБ могат да се явят вносители на законодателните промени и биха го направили след разговори с останалата опозиция.

Цветанов покани лидера на СДС Пламен Юруков на двустранни срещи, на които да разговарят за реалните проблеми, които заедно, демократично могат да започнат да решават.

Приемането на избирателната система и избирателния закон, според Цветанов, трябва да бъде не преди провеждането на едни избори, а след провеждането на последните избори. Трябва да се направят съответните работни срещи, а не само чрез медиите да се казва кой какво е направил и какво ще направи.

„Управлението на България е изцяло неефективно и в самата тройна коалиция има изключително сериозно напрежение", каза председателят на ГЕРБ. По думите му всяко едно решение в коалицията и съответно в управлението на държавата се взима с изключително голямо напрежение.

„В момента Симеон Сакскобургготски има реален шанс да влезе в историята като подкрепи една промяна в управлението", допълни Цветанов.

bpost.bg

 


Сходни връзки

Цветан Цветанов: ГЕРБ и СДС могат да проведат предсрочни избори | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди