изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 06:33 EET
Секва бизнесът с партийни клубове в Бургас    
НовиниОбщинският съвет в Бургас взе решение да се отнемат клубовете на партии, които не ги ползват по предназначение.

Общинарите решиха, че в бъдеще всяка парламентарно представена формация и такава, която има съветници в местния ОбС, ще може да ползва само по две общински помещения за клубове. Едно в централната градска част и едно в комплексите, съобщи в. "Сега.
БСП веднага обяви, че това решение, взето от доминирания от ГЕРБ и "Атака" местен парламент, е насочено основно срещу нея и се закани да го атакува пред областния управител и пред съда. Социалистите разполагаха досега със седем клуба и ще трябва да се откажат от пет. "Освен че е незаконно, решението ни засяга и чисто финансово, защото обновихме помещенията за наша сметка миналото лято и сега ще трябва да ги върнем с подобренията, които общината няма да ни заплати", обясни председателят на БСП-Бургас Димитър Стоянов.
От "Атака" обаче оправдаха мярката с проверка, която установила, че повечето от тези помещения се преотдават от партиите на бизнесмени за десеторно по-висок наем. Организациите плащат символично по 80-100 лв. месечно. "Установихме и куриозни неща, като например как мутри са откраднали клуб на СДС и го превърнали в бар, а съюзът години наред не може да си го върне. Зелената партия е превърнала своя клуб в кафе, а едно от БЗНС-тата е отдало своя за игрална зала", разкри съветникът от "Атака" Стоян Иванов.
"Атака" и ГЕРБ готвят същата наредба и за помещенията на различни неполитически организации в Бургас. Текстът ще бъде гласуван на следващото заседание.
dir.bg
 


Сходни връзки

Секва бизнесът с партийни клубове в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди