изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:53 EEST
ОТМЕНИХА БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЛАСТТА    
Общество

От утре децата са на училище

След проведеното днес сутринта заседание на Кризисния щаб, със заповед на областния управител, от 10.30 ч. бе отменено бедственото положение на територията на цялата област. Това съобщиха от пресслужбата на областната администрация. Сутринта без електрозахранване са били две села в община Шабла - Граничар и Дуранкулак, а заради аварии в някои райони на града е било спряно водоподаването.

В разпространеното от пресслужбата на областна администрация съобщение се казва, че "Обявеното бедствено положение спомогна за по-бързо и адекватно преодоляване на проблемите, предизвикани от тежките метеорологични условия.



 

 

Ограниченото до минимум движение на МПС даде възможност за бързо почистване на пътищата. Общините, разполагащи с техника, реагираха адекватно. В настоящия момент има проблем все още в областния център".

Може би управляващите мислят, че адекватно са се справили с проблемите, но мнението на добричлии по различните форуми в интернет-пространството  показва, че управляващите са далеч от реалността. Факт е, че служителите на "ВиК" и "Е.Он - България" направиха чудеса и не оставиха града без вода и ток, но това не може да се каже за камарите с боклуци, които преливат от всички кофи и Добрич тъне в мръсотия. Дори от страниците на НДТ шефът на Спешното отделение д-р Димитров призова: "Не си хвърляйте боклуците, дебне епидемия". Всъщност единствено ниските температури ни спасяват от едно такова къде по-тежко бедствие.

Дотук се стигна, тъй като улиците на града не са почистени, както на Запад в белите държави. Стигна се до там, че на места камионите на "Шеле", които извозват боклуците, боксуваха. Управителят на фирмата Григор Алексиев гарантира, че шестте екипа работят без никаква почивка, за да успеят да почистят града от боклуците, но от своя страна и той зададе въпроси: "Защо граждани спират и изоставят колите си до почистени джобове с контейнери. Защо, когато зимата ни хвана в най-големия си капан, не виждам градски транспорт, таксита и линейки да се движат с вериги, както е в белите държави при такива условия".

Ние пък питаме - защо заседанията на Кризисния щаб се водеха при закрити врата? Може би там всеки от представителите на различните институции си е задавал въпросите и никой никого не е слушал или може би на чаша топла напитка са си разказвали куриозни случки, предизвикани от зимното ежедневие. Защо не се допускаха медиите, за да бъде напълно прозрачна работата на тези хора, както и защо никой не потърси медиите, за да призовем гражданите да помогнат на тези институции в ситуацията? Въпросите са много и безкрай.

От четвъртък децата се връщат в класните стаи и се възстановяват нормалните учебни занятия в цялата област, но дори и тези институции са прозрели, че нещо не е така, както ни се иска да бъде. В прессъобщението, разпространено до медиите, се казва: "Движението на учениците до учебните заведения ще бъде затруднено, ако не се почистят тротоарите, изтъкна областният управител Динчер Хаджиев". Като родител ще се моля децата ми да не попаднат под гумите на кола, докато се движат в града, тъй като не навсякъде тротоарите са проходими, или пък да не паднат и да си счупят нещо, защото е достатъчно хлъзгаво. Вярвам, че някой ден и Добрич ще стане хубав град за живеене.

И накрая - от областна администрация съобщават, че по предложение на Д. Хаджиев е решено в началото на следващата седмица да се проведе среща на Щаба за координация при усложнена зимна обстановка с общинските кметове от областта - за обсъждане на конкретните отговорности и предприемане на превантивни мерки от всички, отговорни за преодоляване на повторни евентуални проблеми, вследствие на тежки  метеорологични условия. НДТ

 

СНИМКИ

 

 

 


Сходни връзки

ОТМЕНИХА БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди