изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:25 EET
Палестинецът Ашраф ал Хаджудж е подал жалба срещу Либия в Комитета по правата на човека на ООН    
НовиниАмстердам. Палестинският лекар Ашраф ал Хаджудж, който в продължение на осем години беше държан в затвор в Либия, е подал жалба срещу Джамахирията в Комитета по правата на човека на ООН, в която твърди, че в либийския затвор е бил подлаган на мъчения, съобщават световните агенции, позовавайки се на холандския адвокат на палестинеца Лизбет Зегвелд.

Ашраф ал Хаджудж и пет български медицински сестри бяха осъдени в Либия за умишленото заразяване с ХИВ на либийски деца в болницата, в която са работели. Те бяха освободени през юли 2007 година. Медиците твърдяха, че са направили самопризнания, тъй като са били измъчвани.
Зегвелд посочи, че се надява, че Либия официално ще признае за мъченията и ще изплати компенсация на Ашраф. Адвокатът потвърди, че палестинецът е бил предупреден от властите в Холандия, България и ЕС да не предприема законови действия срещу Либия. Преди да отпътуват от Либия медиците са били принудени да подпишат декларации, че с тях са се отнасяли добре.
Комитетът по правата на човека на ООН не може да нареди на Джамахирията да изплати компенсация на Ашраф, но може да направи съответната препоръка.
focus-news.net
 


Сходни връзки

Палестинецът Ашраф ал Хаджудж е подал жалба срещу Либия в Комитета по правата на човека на ООН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди