изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:01 EET
ПРЕЗ 2008 Г. В ДОБРИЧКО ЧАКАТ НАПЛИВ ОТ ГАСТАРБАЙТЕРИ    
НовиниНаплив на имигранти от страни извън Европейския съюз, които искат да работят в Добричко, очакват от областната дирекция "Инспекция по труда". Затова и през тази година една от насоките на работа ще е именно такава. Чакат се потенциални гастарбайтери от Филипините, Китай, Пакистан и други неевропейски държави.

Контролът на инспекторите по труда ще се засили основно в туризма, където се очаква да е насочен интересът на гастарбайтерите. Доскоро там масово работеха рускини и украинки, често и без трудов договор. Сега работата у нас на граждани от страни, нечленки на ЕС, се разрешава чрез разрешителен режим. Назначаването на такива чужденци се разрешава, ако няма кандидати български граждани.
В Добричка област има недостиг от кадри в сферата на туризма, строителството, както и за инженерни професии. Няма кандидати да преподават в училищата математика, информатика и английски език. Най-голямо текучество пък има в шивашкия сектор, в строителството, селското стопанство и туризма.
 


Сходни връзки

ПРЕЗ 2008 Г. В ДОБРИЧКО ЧАКАТ НАПЛИВ ОТ ГАСТАРБАЙТЕРИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕЗ 2008 Г. В ДОБРИЧКО ЧАКАТ НАПЛИВ ОТ ГАСТАРБАЙТЕРИ
Автор: Anonymous да 2008-01-10 @ 13:31 EET
Не ни ли стигат нашите цигани,  че  още да внасяме?  Не си мислете че разните филипинци и какви ли не още са по-грамотни от нашите мангали. По-добре е  държавата да се замисли,  как да се образоват наште цигани,  защото при тази раждаемост и неграмотност  нещата съвсем скоро ще излязат от контрол.Разбрам, че на манго му е най-добре да си седи по цял ден в гетото и да разработва схеми кого да измами и какво да открадне, но  щом искат ромите  де се интигрират в обществото ( както тръбят в медиите разните ромозащитни фондации),  то най-добрия път е този.  Обучение,  предобиване на трудови навици и закриване на гетата. Това за внасяне на "работна ръка " е явно нова схема , за да могат някои хора да забогатеят,  експлоатирайки не знаещите български език  "гастарбайтери" . Мисля , че голяма грешка ще бъде да се допусне идването на такива хора в България,  защото световната практика е доказала,  че те веднага започват да се струпват на едно място  (подобие на гета) и начина им на живот започва много да  наподобава този на нашите цигани. Пример за това е "Илиенци",  където има доста китайци  .  Как ще го накараш китаеца да проговори български и да започне да живее по друг начин...,  не ми е ясно. Така че от двете злини, по добре е да изберем по-малката! Може ли някой да си представи какво ще стане,  ако се образуват още филиписки гета,  китайски гета ... ами че България ще стане рай на престъпността в цяла Европа. Но явно някой е направил вече " схемата".  Така ще има по-голяма престъпност,  по-голяма консумация и производство на дрога.  Сега остава са си зададем въпроса:  Това ли скаме да стане ?  И да се замислим сериозно,  защото нещата наистина вече са стигнали пределен контрол.
ПРЕЗ 2008 Г. В ДОБРИЧКО ЧАКАТ НАПЛИВ ОТ ГАСТАРБАЙТЕРИ
Автор: Anonymous да 2008-01-10 @ 16:02 EET

Ами да....Господ, като реши да погуби някого първо му взема ума! Вие наясно ли сте каква напаст ще дойде? Такава, че нашите цигани ще ни се струват американци в сравнение с новодошлите, пакистанци примерно! Да се дават зелени карти за работа на етнически българи от съседните или бивши съветски републики - това е модела!!! Ако не искат да идват, да вкарваме македонци, сърби, украинци, белоруси.....Които лесно могат да се интегрират в нашето общество!!!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди