изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:37 EEST
Наш самолет счупи колесник при кацане    
Новини Самолет на "Хемус еър", нает от румънска авиокомпания, счупи част от преден колесник при кацане на пистата в румънския град Бъкъу. Няма пострадали при инцидента, станал в сряда около 18 часа.

Авариралият самолет е BAe 146-200, собственост на Хемус еър, съобщи румънската TVR2. Той е бил управляван от български екипаж и е изпълнявал полет Букурещ-Бакау-Рим. След кацане на пистата предният колесник на машината се е счупил. Вероятните причини са сблъсък с предмети на пистата, включително буци лед или механична повреда на заключващия механизъм.
Нито един от намиращите се на борда 89 пътника и екипаж не е пострадал, уточняват румънските медии.
От българското Министерство на транспорта потвърдиха, че в специализираното звено за разследване на авиационни събития към ведомството е постъпил сигнал за инцидент с български самолет, отдаден на лизинг на румънската лоукост авиокопмания Blue air, предаде БТА. Според съобщението след кацане на летище Бакъу е счупена носовата стойка на колесника. Самолетът е спрял на пистата. Потвърждава се и информацията, че сред пътниците и екипажа няма пострадали.
Случаят се разследва от румънските авиационни власти. От българска страна са назначени упълномощен представител и експерти към него, съобщиха още транспортното министерство.
Изпълнителният директор на “Хемус ер” Димитър Павлов съобщи, че ще изпрати екип на авиокомпанията, който да провери причините за инцидента на летището и ще оцени щетите. По думите му при кацането на летището, от самолета се е счупила част от предния колесник заради лед и сняг на полосата. Разрешението за кацане на самолета е дадено от диспечерите на летището, посочи Павлов пред "Фокус". Изпълнителният директор на “Хемус ер” обясни, че всеки подобен инцидент се разследва. dir. bg
 


Сходни връзки

Наш самолет счупи колесник при кацане | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди