изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:04 EET
Атанасов: Явно нервите на Първанов не са издържали    
ПолитикаГневната реакция на президента Георги Първанов показва, че нервите на държавния глава или на някой от неговите чиновници не са издържали. В същия момент е знак, че най-вероятно съм улучил десетката. Това каза Атанас Атанасов по повод изпратеното до медиите съобщение от прессекретариата на президента.


Сутринта пред bTV Атанасов заяви, че материалите за сръбския наркобос Будимир Куйович, които са събирани в МВР, се намират в касата на началник на определено звено в бившата НСС, която вече е съставна част от ДАНС, който е братовчед на президента Георги Първанов.

От администрацията на Първанов изпратиха опровержение, че това е "безотговорно и клеветническо твърдение".

Никога не поднасям непроверена информация. Това, че този служител на НСС е братовчед на Първанов, го знаят в цялата служба и всички знаят, че той беше назначен на тази ръководна длъжност заради роднинската си връзка с Георги Първанов, посочи Атанасов.

Той обясни, че миналата година е било разпоредено всички материали за Куйович да се съберат и да бъдат изпратени на този служител на НСС. Разпореждането за това явно е от най-високо ниво, коментира Атанасов. Според него председателят на ДАНС Петко Сертов и бившата служба НСС, която вече му е подчинена, трябва да разпореди проверка къде са тези материали.

Съгласно закона ДАНС има правомощия да се занимава с всички случаи за корупция по високите етажи на властта, а главният секретар на МВР беше уличен публично в покровителство на производството на дрога, посочи депутатът от ДСБ.

На второ място чрез медиите публичното пространство беше залято от класифицирана информация, изнесена контролирано от МВР с цел един да оклевети друг. Съгласно закона разгласяването на класифицирана информация се проверява от ДАНС, посочи още Атанасов.

Няма да кажа името на братовчеда публично, защото тогава отиваме на границата дали това не е класифицирана информация. Аз съм лоялен към българската държава и не искам да нанасям вреди, каза още Атанас Атанасов. /БГНЕС
 


Сходни връзки

Атанасов: Явно нервите на Първанов не са издържали | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди