изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:45 EEST
ОЩЕ КАМЕРИ ЗА “БИГ БРАДЪР”-А В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност

Запознаха медиите с реформите в Търговския регистър



Под засилен видеоконтрол, наподобяващ реалити предаването “Биг Брадър”, вече е Съдебната палата в Добрич. Наскоро магистратите закупили още камери за видеонаблюдение, за които броили 2494 лева, съобщи председателят на съда Енчо Енчев. Той се похвали още, че мраморът в Голямата къща на съдиите бил лъснат до блясък за първи път, откакто била построена.   

Вече е оборудвано помещение за класифицирана информация, което е необходимо в изпълнение разпоредбите на Закона за класифицираната информация. До 15 април се очаква да приключат всички ремонтни дейности, които възлизат на близо 150 000 лева. Парите са отпуснати от Министерството на правосъдието, а с тях асансьорът за съдебния състав ще бъде преустроен за хора с увреждания, като бутоните в него ще са с брайлова писменост. Той ще бъде пуснат в експлоатация най-късно да края на март. Ще бъдат подменени осветителните тела. Предвижда се да бъде поставена и  рампа в съда. Вътре сградата ще бъде боядисана, а една от залите -  ремонтирана.

25 % от подадените искания за пререгистрация на фирми в цялата страна са от област Добрич. Това съобщи на пресконференция заместник-председателят на Окръжния съд и ръководител на Търговско и Фирмено отделение Георги Павлов. Вписаните при Окръжните съдилища търговци са длъжни да се пререгистрират по новия Закон за търговския регистър в тригодишен срок от влизането му в сила от началото на тази година. Неговата цел е да се провери броят на реално действащите бизнесмени.  С реформата се отнема  възможността за регистрация на фирми "фантоми".

За последните 18 години фирменото отделение в Добричкия съд е регистрирало 36 080 търговци.

Само юридическите лица с нестопанска цел ще се регистрират в Окръжния съд, а всички останали дружества - в новото поделение на "Агенцията по вписвания" – “Търговски регистър”. След 3 години фирмите, които не са пререгистрирани, служебно ще бъдат обявени  в ликвидация. Една от целите на регистъра е да се провери броят на реално действащите търговци в страната.

Търговският регистър в Добрич се помещава на 3-тия етаж в комплекс “Рила”. НДТ

 


Сходни връзки

ОЩЕ КАМЕРИ ЗА “БИГ БРАДЪР”-А В СЪДЕБНАТА ПАЛАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди