изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:14 EET
38 ДОБРУДЖАНЦИ ЗАГИНАХА ПРИ КАТАСТРОФИ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА    
Ред и сигурност178 тежки пътно-транспортни произшествия са станали на територията на Добричка област през 2007 година, съобщи за НДТ началникът на "Пътна полиция-КАТ" Жулиян Минев.

При тях са загинали 38 души, а ранените са 206. Статистиката сочи, че в сравнение с предходната година има завишение както при тежките катастрофи, така и при жертвите и пострадалите. ПТП-тата са с 26 повече от 2006 година, загиналите - с 9, а ранените - с двама. 
Превишената и несъобразена скорост е основната причина за станалите тежки катастрофи - в 44 процента от случаите. При тях са загинали 17 души, а ранените са 104. Като втора причина от "Пътна полиция-КАТ" посочват отнемането на предимство. На трето място се нареждат пияните шофьори. При предизвиканите от тях катастрофи са загинали двама души, а ранените са били 10.  Най-много са тежките пътни инциденти, в които автомобил се е ударил в неподвижно препятствие - крайпътно дърво, в стълб или ограда. Статистиката сочи още, че през 2007 година в Добричко са убити 8 пешеходци, а 42 са ранени. По данни на "Пътна полиция-КАТ" най-много катастрофи са ставали в неделя, а най-рисков е бил часовият пояс между 15 и 20 часа.
В Добричка област има 25 участъка с концертрация на пътно-транспортни произшествия, всички са обозначени, съобщи Жулиян Минев. Най-много - общо 8, са участъците по пътя между Дуранкулак и Кранево. Шест са опасните места по третокласния път между Генерал Тошево и Каварна, а по пет - между Бдинци и Балчик и Дебрене и Йовково. НДТ

СНИМКИ ОТ КАТАСТРОФИТЕ

 


Сходни връзки

38 ДОБРУДЖАНЦИ ЗАГИНАХА ПРИ КАТАСТРОФИ ПРЕЗ 2007 ГОДИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди