изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 23:37 EEST
Тайно се родиха ”ледени” близнаци    
ЛюбопитноВ България се родиха близнаци от размразен трансфер. Хубавата новина обаче бе обвита в тайнство.

Близнаците - момче и момиче, се родили на навръх Ивановден - 7 януари, разказаха за Дир.бг от АГ клиника “Д-р Щерев”-София, където са "направени" бебетата. От там обаче отказаха да дадат повече подробности за раждането и децата по молба на майката, която е от малък град. Стана ясно, че бебетата не са родени в АГ клиниката, доносени са и са добре. Повече информация от клиниката не пожелаха да дадат.
В прессъобщението, разпространено по медиите, пише, че миналата година в клиниката е проведена симулация на овулация на пациентка, след което са извадени и оплодени зрели яйцеклетки. После ембрионите са замразени по най-модерния метод на витрификация (бел. ред. бързо замразяване, без да се наруши вътрешността на клетките).
Преди 9 месеца eмбрионите на пациентката са размразени и имплантирани в матката й. От ин витро процедурата се получават близнаци, които се развиват добре и се раждат на 7 януари.
Методът на витрификация е световно изпитан и с много по-добри показатели от по-старите технологии. Чрез него в чужбина е постигната бременност от замразен трансфер след 13 години.
Миналата година в първа АГ болница “Св. София” се роди бебе, заченато преди шест години. Владимир се роди от ембрион, замразен през 2001 г. Тъй като ембрионът е бил замразен рекордно дълго време, раждането е уникално не само за България, но и за Югоизточна Европа.

dir.bg

 


Сходни връзки

Тайно се родиха ”ледени” близнаци | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди