изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:24 EEST
НОВ ХИТ НА УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ: Семейни далавери за милиони в пътния фонд    
НовиниФирмата, която управлява единият брат на директора на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев, е получила от фонда поръчки за 120 млн. лева, включително за чистене на сняг.

Това пише в последния си брой в. "Капитал". Фирмата, водена от другия му брат, пък продава материали за строеж на пътища. Фирма "Биндер" АД е регистрирана в Сливен. Един от управляващите й допреди две години е бил самият Веселин Георгиев. След като е поел държавния пост, позицията му заема неговият по-малък брат Емил Георгиев, се посочва в материала.
Справка в регистъра на обществените поръчки показва, че "Биндер" АД е между често предпочитаните изпълнители на проекти за строителство и рехабилитация на пътища. Най-големите проекти с нейно участие са ремонтите на Твърдишкия проход, пътя Омуртаг - Котел, участъци от пътя Сливен - Хасково, както и рехабилитацията на пътя Гурково - Нова Загора, пише вестникът.
Същата фирма (заедно с "Пътни строежи" - Велико Търново) е изпълнител и на ремонта на Прохода на републиката Хаинбоаз. Поръчката е за ремонт на близо 23 километра от пътя Велико Търново - Гурково, а стойността й е за 19.3 млн. евро, или близо по 850 хил. евро на километър. "Биндер" е получател и на голям брой от т.нар малки обществени поръчки за ремонти на второкласни и третокласни пътища, чийто възложител отново е била агенция "Пътища" и наследникът й фонд "Републиканска пътна инфраструктура".
Самият Веселин Георгиев заяви, че няма конфликт на интереси, и добави, че договорите не се подписват от него, а от началниците на областните пътни управления. Според Георгиев семейството няма собственост в "Биндер" АД, а по-малкият брат Емил само управлява дружеството. Според регистрите Веселин Георгиев и сега е мажоритарен собственик (през фирмата "Балмат") в добивното дружество "Инмат", което се управлява от другия му брат - Бойко Георгиев.
"Инмат" и още няколко свързани фирми се занимават с добив на инертни материали, използвани в строителството на пътища. Представител на пътностроителна фирма твърди пред "Капитал", че много фирми от отрасъла са принудени да купуват материали от дружествата на братя Георгиеви, за да си гарантират поръчки за ремонти от пътния фонд. dir.bg
 


Сходни връзки

НОВ ХИТ НА УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ: Семейни далавери за милиони в пътния фонд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди