изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:57 EET
В КАВАРНА НЯМА ДА ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО    
НовиниВ докладна до Общинския съвет кметът на Каварна Цонко Цонев ще предложи да се запазят досегашните размери на местните данъци и такси, които основно засягат обикновените хора в общината.

Това съобщи за НДТ самият градоначалник. "Намеренията ни са да не вдигаме такса смет и данъците "Сгради" и МПС, да запазим размерите на тротоарното право, на услугите за населението и социалните дейности. Възнамерявам също да предложа да се запази и размерът на патентния данък, който от тази година е вече общински приход. Целта ни е да видим каква ще е събираемостта и така да направим по-точни разчети следващата година" - коментира Цонев. Това, което кметът на Каварна ще предложи на съветниците да повишат, са различните услуги за бизнеса - издаването на скици, строителни разрешителни и други.
За НДТ каварненският градоначалник коментира, че чрез преструктуриране и  пенсиониране на хора от администрацията ще се постарае да изпълни правителствената депеша за съкращения в администрацията. "Реално няма да предприемем съкращаване. При нас, в Каварна в администрацията и различните общински структури работят 150 души, реално те не са много, тъй като например, само за миналата година имаме издадени 5000 скици, но от друга страна ще трябва да се съобразим с нормативната уредба, защото иначе ще сме принудени да осигурим от собствения си бюджет заплатите на тези бройки, които не сме съкратили, както и полагащото се увеличение на трудовите ич възнаграждения" - коментира още Цонев. Реално между 16 и 18 бройки в община Каварна трябва да бъдат съкратени.
 


Сходни връзки

В КАВАРНА НЯМА ДА ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В КАВАРНА НЯМА ДА ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО
Автор: Anonymous да 2008-01-22 @ 17:42 EET

                Браво на кмета на Каварна!

               Не е като кметицата на Добрич, която вдига данъците на населението, за да може да осигури заплати за безотговорните общински служители!

               както винаги кмета на Каварна е за пример


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди