изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:37 EET
37 ВЪЗПИТАТЕЛНИ ДЕЛА - РАЗГЛЕДАНИ ПРЕЗ 2007 Г.    
Ред и сигурност 37 възпитателни дела са образувани и разгледани през 2007 г. от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в Тервел, съобщи зам.-кметът Дияна Илиева.

Наложени са възпитателни мерки спрямо 35 деца. При един малолетен и един непълнолетен има рецидив - повторно извършване на противообществени прояви и престъпления. Спрямо непълнолетния е изпълнена мярката "лишаване от свобода" и в момента той се намира в поправителния дом "Бойчиновци". Малолетният е регистриран в Детска педагогическа стая и поведението му се следи от обществен възпитател.
  И през 2007 година в Тервел продължи функционирането си Консултативният кабинет по проблемите на детската личност към МКБППМН. През годината през него са преминали 15 деца, 12 от които са с наложена възпитателна мярка. Възпитателят е работил с едно даровито дете, с "дете в риск" и с дете от "SOS-детски селища" в Трявна, включено в програма за "Реинтеграция в семейната среда".
  През 2007 год. бе разработена и реализирана от местната комисия Общинска програма за превенция на насилието между учениците за периода 2007-2010 год. Програмата очерта начините, по които - чрез партньорството между отдел "Закрила на детето", Детска педагогическа стая, МКБППМН и Училищните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, се създават условия за ограничаване на насилието и агресията сред учениците, за постепенното подобряване на тяхното благосъстояние и включването им в живота на обществото като пълноценни граждани. НДТ
 


Сходни връзки

37 ВЪЗПИТАТЕЛНИ ДЕЛА - РАЗГЛЕДАНИ ПРЕЗ 2007 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди