изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:42 EEST
ДОПЪЛНИХА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ГЕН. ТОШЕВО    
НовиниОбщинският план за развитие на Генерал Тошево бе допълнен на проведеното в петък първо за 2008 г. заседание на Общинския съвет, съобщи председателят му Георги Русев. Заложено е доизграждане и ремонт на техническата инфраструктура в ромския квартал, както и ремонт на ОУ "Христо Ботев" в с. Кардам, което предоставя интегрирано образование на ученици от ромски произход.

За целта община Ген. Тошево ще осигури 5 на сто от необходимите средства или 60 000 лева, останалата част от парите се осигуряват от международна програма. На заседанието си общинските съветници избраха временно изпълняващ длъжността "кмет" на село Пчеларово. До провеждане на местни избори там, длъжността ще се изпълнява от Стефан Арнаудов. Одобрени са средства за покриване на 90 на сто от разходите на учителите, които пътуват от Добрич до Ген. Тошевско, както и зазакупуване на климатник и изграждане на навес за нуждите на спешната медицинска помощ в общината.
За първи път община Ген. Тошево ще има и наредба, която ще  регламентира отглеждането на кучета. В нея е заложена такса от 5 лева за куче. Освободени от такса ще бъдат кучетата на инвалиди, както и ловните и служебни кучета. Попълнена е и наблюдателната комисия на територията на общината за подпомагане на администрацията за възпитателната работа с лишените от свобода.
 


Сходни връзки

ДОПЪЛНИХА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ НА ГЕН. ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди