изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 13:34 EET
Съдят 2-ма българи за оскверняване на сръбски символи    
НовиниДвамата българи от Шумен - Деян Станчев и Атанас Боруков, които бяха задържани вчера в Босилеград, се намират в момента в окръжното следствие във Враня, в югоизточната част на Сърбия.

Обещано е делото срещу тях да бъде по бързото производство и да се състои още днес, съобщи БГНЕС, като се позова на Генералното консулство в Ниш. На двамата е повдигнато обвинени за оскверняване на национални символи. Осигурен им е служебен адвокат. Представител на българското консулство в Ниш е заминал за Враня, за да присъства на делото. Възможните присъди на българите са глоба или три месеца затвор, предаде Фокус.
По информация на сръбското радио Б-92 вчера следобед, около 15.30 ч, пред Дома на културата в Босилеград те счупили държателя, на който било знамето, скъсали националния флаг и част от него внесли в автобуса. На граничния пункт автобусът е спрян и в него е намерена скъсаната част от знамето.
Третият български гражданин Ненчо Робов от Добрич всъщност не е бил задържан, той е останал в хотела си, като само ще плати парична глоба за това че е носил бухалка.
И тримата български граждани са родени през 1980 г.
Активистите на ВМРО бяха задържани на сръбско-българската граница при граничния пункт Олтоманци. Двама от българите са арестувани по обвинения, че са скъсали сръбско знаме, а в багажа на третия била намерена бухалка. Автобусът с 54 активисти на ВМРО бе спрян на границата в 15 часа вчера, 13 януари 2008 г. Групата активисти са от Добрич, Варна, Силистра и Шумен. Те са пътували до Македония, за да участват в поклонението пред паметната плоча на Мара Бунева. Насочили се към Босилеград, след като поклонението в Скопие бе отменено заради трагичния инцидент с македонския военен хеликоптер, при който загинаха 11 души. В Босилеград активистите се поклонили пред паметната плоча на Левски.  dir.bg
 


Сходни връзки

Съдят 2-ма българи за оскверняване на сръбски символи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди