изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:34 EEST
БНД не подкрепят действията на правителството по актуални обществени проблеми    
ПарламентСофия. Парламентарната група “Българска нова демокрация” категорично не одобрява действията на правителството в създалата се предвидима зимна обстановка. Поради липсата на координация между отговорните институции хиляди български граждани бяха в изключително затруднено положение.

Около това мнение единодушно се обединиха депутатите от парламентарната група по време на редовното си заседание, провело се вчера и днес край Пловдив. Това съобщи за Агенция “Фокус” депутатът от БНД Владимир Дончев. Народните представители от БНД смятат, че са на лице несправяне с работата и силна ескалация на напрежението в обществото, визирайки създалия се скандал в МВР по случай “Куйович”. Депутатите изразяват тревогата си от неумението на министъра на вътрешните работи да овладее конфликтите между висши ръководители в повереното му министерство. Тези конфликти пряко влияят върху сигурността и спокойствието на българските граждани, заяви Дончев.
Във връзка с това депутатите от “Българска нова демокрация” се обявяват за обективност и контрол при създаването на парламентарна комисия, която да не се фокусира само около случая “Куйович”, а да задълбочи работата си по отношение на механизмите на МВР за справяне с подобни ситуации.
По време на редовното състояние са били обсъдени и основните теми и законопроекти, които ще са във фокуса на вниманието на парламентарната група през новия политически сезон. Депутатите от БНД ще инициират серия от законопроекти, свързани със защитата на потребителите, като на първо място ще са тези, които имат отношение към засегнатите групи по време на така наречените бедствия през януари. Вече е изготвен и ще бъде внесен законопроекта за детски омбудсман, каквото институция съществува в повечето европейски държави.
Народните представители от БНД приеха и своя програмна декларация, в която са включени основните принципи и ценности, които ще залегнат като приоритети на групата.
По време на заседанието е бил повдигнат и въпросът за евентуалното създаване на партия “Българска нова демокрация”. Въпросът е бил обсъден принципно и най-общо, но по-задълбоченото обсъждане тепърва предстои.
Мария СТАЛЯНОВА

 


Сходни връзки

БНД не подкрепят действията на правителството по актуални обществени проблеми | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди