изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:24 EEST
БНД прие програмна декларация    
ПолитикаСофия. Парламентарната група на Българска нова демокрация (БНД) прие на свое редовно заседание програмна декларация, по чийто принципи ще се водят в Народното събрание. Това съобщиха от парламентарната група.

Депутатите заявяват, че имат намерението да водят прагматична политика, насочена към защита на интересите на гражданите и осигуряване на по-добро бъдеще за децата на България. “Ние, членовете на ПГ на БНД, поемаме този ангажимент с увереност в досегашния ни управленски опит и експертни качества и с ясното съзнание за нашата политическа отговорност и обществен дълг. Водеща сила в работата ни ще бъде стремежът на всички българи към подобряване на условията на живот и развитие на родината ни като модерна европейска държава. За реализирането на този стремеж от групата застават твърдо зад съвременните дясноцентристки принципи и тяхното прилагане в обществената, икономическата и политическата сфера”, декларират от ПГ на БНД. Те са категорични, че водещи им ценности са свободата и отговорността, инициативността на предприемаческия дух и индивидуалните приоритети, редът на свободния пазар и върховенството на закона.
Според “Българска нова демокрация” България и нейните граждани имат нужда от работещо дясноцентристко управление. По тази причина било необходимо да се ръководим от икономическия разум и публичната отвореност, от отговорността към обществото, от прагматичните решения и рационалния избор. Време е осъществяването на националния възход, гарантирането на благоденствието на следващите поколения и работата по конкретните задачи да замени политическото противопоставяне и липсата на диалог.
От парламентарната група заявяват, че управлението на всички нива - местно, национално и европейско, трябва да бъде почтено, отворено и прозрачно. Според тях чрез развиване на децентрализацията и принципа на субсидиарността в България може да бъде постигнато автономно и ефективно местно самоуправление.
Депутатите заявяват още, че чрез своята фискална и преразпределителна политика държавата не бива да поставя бариери пред предприемаческата инициативност на бизнеса и индивидуалната активност на гражданите.
Според БНД държавният апарат, който притежава само част от информацията за икономиката и ресурсите в нея, трябва да има ограничени функции в пазарното стопанство.
В декларацията е записано, че човешкият капитал на бъдещето са днешните ученици и студенти. Извеждането на образованието като основен управленски приоритет сега ще предопредели положителното обществено развитие и икономически растеж на България в бъдещите години.
Депутатите са категорични, че социалните програми не бива да се разглеждат като общ инструмент в борбата с бедността, а като действия, насочени за подкрепа на конкретни целеви групи, които по различни причини не могат да се интегрират в стопанския живот в определен момент. Държавното подпомагане не трябва да създава зависими хора и не бива да е предпоставка широк кръг от граждани да губят шанс за собствена реализация. “Ние залагаме на по-ползотворният подход, насочен към създаване на среда, която благоприятства трудовата заетост и развитието на активен и отворен пазар на труда”, се посочва в декларацията.

focus-news.net

 


Сходни връзки

БНД прие програмна декларация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди