изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 12:28 EEST
“Известия”: Русия ще превърне България в енергиен център на Европа    
По света Москва. Рекорден транзит на руски газ през територията на България са регистрирали специалистите на компанията Топенерджи-Балкански диспечерски газов център, пише на електронната си страница руският вестник “Известия”.

Както съобщи изпълнителният директор на дъщерното дружество на “Газпром” Игор Елкин, във връзка със застудяването потреблението на синьо гориво в балканските страни рязко се е увеличило: например, само в България 24-часовото потребление на газ се е увеличило средно с 4 млн. кубически метра.
Като цяло през 2007 г. е регистрирано увеличение на газовите доставки на Балканите с 13,2%, а в България – с 4,7%. В абсолютни числа това възлиза на стотици милиони кубически метри.
Според прогнозите покачването на потреблението ще продължи, а това може да доведе до необходимостта от по-нататъшно разширяване на транзитната система от газопроводи през територията на България, както и до изграждането на нови мощности. На помощ за решаването на трудностите с доставките на газ може да се притече новият газопровод “Южен поток”, за чието изграждане в момента се водят активни преговори.
Перспективите за изграждане на този газопровод ще бъдат обсъдени по време на визитата на руския президент в България, която ще се състои на 17-18 януари, наред с други мащабни проекти като изграждането на АЕЦ “Белене”, петролопровода Бургас-Александруполис, както и на фериботна линия между пристанищата Варна и Кавказ, пише вестникът. 

Агенция "Фокус"

 


Сходни връзки

“Известия”: Русия ще превърне България в енергиен център на Европа | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
“Известия”: Русия ще превърне България в енергиен център на Европа
Автор: Anonymous да 2008-01-14 @ 20:56 EET
Аз не знам защо толкова много се раздува за този проект??? Ще печелим 35 млн.долара, Гърция и особено Русия - неколкократно повече годишно!!! Една авария ще довлече мнооого по големи загуби за туризма и екологията..........

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди