изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:14 EET
САМО БОГАТАШИ СИ КУПУВАТ ИМОТИ В ЧУЖБИНА    
ОбществоСпоред брокери в Добрич, само богаташите от големи градове като София, Варна, Пловдив и Бургас си купували имоти в чужбина.

Това установи проверка на НДТ в края на миналата година. Все още този пазар в Добрич не е разработен и фирмите за недвижими имоти в града не предлагат такива оферти. Чували сме от колеги във Варна и София, че има българи, които търсят да си купят имоти, казаха още брокери. Предимно нашенците се ориентирали към топлите страни - Испания, Гърция и Италия. Брокери разказаха още, че голяма част от тези, които си позволявали лукса да си купят къща навън, го правели по-скоро като  инвестиция, отколкото, за да си имат лятна вила. Цените на испанските имоти били като при нас - от порядъка на 100-120 хил. евро. За такива пари можело да се купи къща 100 квадрата с двор 200 кв.
Очакванията на добричките брокери са свързани по-скоро с раздвижване на пазара на земеделска земя. От лични наблюдения те установили, че земеделската земя в северната ни съседка вървяла по 5 евро за квадрат, при това хубав чернозем и с излаз на море, докато в нашата област - в района на Каварна, например, квадратът се търгувал за 20, че и 25 евро. Може би, тъй като е много по-евтино, нашенци ще започнат да купуват земя в Румъния, още повече, че от границата ни, която вече я и няма, е едва на около 30-ина километра, казаха още браншовици.
Запознати коментираха, че за разлика от британците, които задължително трябва да имат регистрирано дружество у нас, за да се сдобият с имот,  българите не са изправени пред такива процедури. Стига да имаш банкова сметка, която да може да покрие сделката, няма проблем да купиш имот някъде в чужбина.
 


Сходни връзки

САМО БОГАТАШИ СИ КУПУВАТ ИМОТИ В ЧУЖБИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди