изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:29 EEST
ВЪВЕДОХА ПО-СТРОГИ МЕРКИ ЗА ЛОВ ВЪВ ВЛАЖНИТЕ ЗОНИ    
Лов и риболовОт РИОСВ - Варна информират, че с изменение на Закона за биологичното разнообразие се въвеждат по-строги мерки за лов във влажните зони. Забранява се вече ловът с оловни сачми, както и на разстояние до 200 м от тях, като забраната влиза в сила от 1 юни 2008 г.

От екоинспекцията добавят още, че на територията на област Добрич влажните зони са разположени по Черноморското крайбрежие - това са подържан резерват Балтата, местността "Болата", която е част от резерват Калиакра, защитени местности Шабленско и Дуранкулашко езеро, Шабленската и Балчишката тузла и езерото Тауклиман, които са крайбрежни лиманни езера. С промените в Закона за биологичното разнообразие се въвежда и забрана за използването на живи птици за примамка, отрови и примамки с отрова или упойващи вещества, както и звукова сигнализация, информират още от екоинспекцията. За нарушителите са предвидени санкции - глоби в размер от 100 до 5 000 лева за физически лица и имуществени санкции за юридически лица и еднолични търговци в размер от 500 до 10 000 лева. Правоспособен ловец, извършил нарушение, се наказва с глоба и с лишаване от право на ловуване за срок от 1 до 2 години. РИОСВ - Варна и Държавните лесничейства и Дивечовъдни станции ще засилят съвместно контрола върху ловните дружинки по изпълнението на предвидените изменения в закона.
 


Сходни връзки

ВЪВЕДОХА ПО-СТРОГИ МЕРКИ ЗА ЛОВ ВЪВ ВЛАЖНИТЕ ЗОНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди