изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:39 EET
ЩЕ ПРАВЯТ ПРОЕКТ ЗА ЛИФТ ОТ РОМСКАТА МАХАЛА В КАВАРНА ДО МОРЕТО    
НовиниИдеята, родена на шега, е на път да стане реалност, според ромския кмет Мартин Башев

Ромският квартал "Хаджи Димитър" в Каварна може да се сдобие с лифт, който да го свързва с морето и плажната ивица. Това съобщи за НДТ ромският кмет на рок-столицата на България Мартин Башев. "Както се знае, нашият квартал е най-хубавият. Ние имаме нови водопроводи, канализация, улиците ни са асфалтирани, детската градина е реновирана" - разказа Башев, като припомни, че дори президентът Първанов при посещението си в Каварна е определил забавачката в квартала като четиризвездна, защото малчуганите имат басейн в двора. "Идеята за лифта се роди на шега. Веднъж кметът Цонко Цонев ме попита какво ще правим в махалата, след като всичко е оправено. Тогава му казах - ще направим лифт, който да стига до морето" - допълва още Башев. Днес шегата е на път да стане реалност. Кметът и Башев обмислят изработването на проект, с който да се кандидатства по някоя от програмите за финансиране. "Намеренията ни са лифтът да тръгва от махалата да минава през центъра на града и да стига до плажа, като така ще имаме още една атракция и удобство - не само за жителите на Каварна, а и за многобройните гости на града" - коментира Башев.
Днес в ромската махала на Каварна живеят 4000 души. Безработицата е сведена до минимум. "Болшинството от хората имат регистрирани фирми в Полша, където също плащат данъци и работят легално. Тези, които са в Каварна, работят срещу надница по 40-50 лева на майсторите на ден и по 30 лв. за общите работници" - каза Башев.
 


Сходни връзки

ЩЕ ПРАВЯТ ПРОЕКТ ЗА ЛИФТ ОТ РОМСКАТА МАХАЛА В КАВАРНА ДО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди