изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 14:03 EET
2 жени загинаха, 25 са обгазени в огнен ад в Бургас    
НовиниДве жени загинаха, а над 25 бяха обгазени при голям пожар в сградата на Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) в центъра на Бургас.

Жертви на стихията станаха д-р Людмила Калоянова от отдел "Контрол на храненето" и санитарен инспектор Катя Колева, каза д-р Бойко Миразчийски, зам.-директор на МБАЛ-Бургас. Двете жени били докарани в болница със спряла сърдечна дейност.
Пожарът лумна в 14 часа, а два часа по-късно бе потушен. През това време над 40 души бяха евакуирани от горящата сграда на РИОКОЗ. Поради разрастването на огъня бе изключително трудно да се провеждат спасителни операции.
Очевидци разказаха, че бял дим навлязъл в помещенията, където работят и е отрязал пътя им за бягство по стълбите на сградата, съобщи БТА. Повечето хора бяха излезли на терасите и прозорците. Със стълби и автовишки се сваляха хора от 5-етажната сграда, съобщи "Фокус". Истинска драма се разигра със спасяването на петима души от терасата на последния етаж.
На мястото на инцидента пристигнаха повече от 20 огнеборци, пет автомобила на пожарната и екипи на Бърза помощ.
Около 25 души бяха откарани в болницата в Бургас заради обгазяване. Шестима са в по-тежко състояние, те са настанени във вътрешното отделение. Трима - двама полицаи и пожарникар, са настанени в реанимация. От пострадалите няма с изгаряния или травми. Няма опасност за живота им.
Една от версиите, по които ще се работи е, че пожарът е тръгнал от стари електрически табла в избеното помещение.
Около 213 души работят на щат в РИОКОЗ Бургас.
От началото на годината при 46 битови пожара са загинали 49 души, показа по-рано статистика на НС “Пожарна безопасност и защита на населението“  dir.bg

 


Сходни връзки

2 жени загинаха, 25 са обгазени в огнен ад в Бургас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди