изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:22 EEST
БРИТАНЦИТЕ НА КУПУВАТ, А ПРОДАВАТ ИМОТИ В БЪЛГАРИЯ    
ИкономикаТова твърдят брокери. Според бранша, търговията в момента е в застой, защото цените са стигнали пика си

Британците, които доскоро купуваха предимно селски имоти у нас, сега масово продавали и то на свръх цени, съобщиха за НДТ брокери. Дългогодишни собственици на агенции за недвижими имоти дори смятат, че досега пазарът у нас е бил атакуван предимно от спекуланти. Малцина са англичаните и немците, които всъщност са направили подобрения на имотите, които са купили и живеят в тях.
В момента търговията с недвижима собственост в региона е в застой, твърдят още брокери. Според тях, бъдещето е търсенето от страна на руски поданици, но ако държавата ни отвори политиката си към Русия, защото в момента е изключително трудно руски гражданин да дойде в България. Руснаците търсели предимно апартаменти с малка квадратура - гарсониери или най-много едностайни, на цени до 70 хил. евро. Целта им била почивка през лятото за няколко седмици, а иначе през годината имотът да бъде отдаван под наем, разкриха още от бранша. Нулев вече бил интересът към селските имоти и брокери не виждат бъдеще там. В момента пазарът се ориентирал предимно към земеделски земи, чийто статут може да се промени за строителство, но и там цените са стигнали своя пик. Сред голямото предлагане е и това на парцели за ветрогенератори. От бранша разкриха, че има търсене на такива места, както дори и за слънчеви колектори, но проблемът бил в това, че се търсят големи площи, които трудно могат да се намерят на пазара. Наскоро земеделска земя с площ 1 200 дка в Тервелско се е предлагала за 3 лв./кв.м, което е отказало купувача, казаха още брокери. Практически в областта почти са изчерпани парцелите на първа линия по морето, а и цените са много високи, стана ясно от проверка на вестника. Парцел в Балчик на морето е стигнал цена от 600 евро/кв.м, но не се продава. Според брокери, единствените свободни за търговия места на първа линия са в най-северната община - Шабла, и по-точно - в Дуранкулак, Камен бряг, но никой не бърза да купува там, заради влизащата в сила "Натура 2000".
 


Сходни връзки

БРИТАНЦИТЕ НА КУПУВАТ, А ПРОДАВАТ ИМОТИ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди